Motor Sporları

Prokart İstanbul Karting Dayanıklılık Birinciliği 3. Ayak Yarışları, antreman turlarıyla Kocaeli'de başladı.

İstanbul Karting ve Otomobil Kulubü Başkanı Ertuğrul Ersin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Körfez Yarış Pisti'ndeki yarışların iki ayağının Türkiye Karting Şampiyonası'yla yapıldığını belirterek, etapların oldukça çekişmeli geçtiğini söyledi.

Yarışlarda yaşanan birtakım gelişmelerin etap sonuçlarını etkilediğine dikkati çeken Ersin, yarın yapılacak 3. ayak yarışlarında 7 takımın mücadele edeceğini söyledi.

Yarın etapların arka arkaya koşulacağını anlatan Ersin, bu nedenle yarışların heyecanlı geçmesini beklediklerini belirtti.

Ersin, yağış nedeniyle takımların stratejilerini gözden geçirdiğini aktararak, "Yağış olursa yağmur lastiklerine geçilecek, hem set uplar hem de lastikler değişiyor. Araçların benzin alma süreleri değişecek. Yarınki yarışlarda havanın soğuk ve yağmur olması yarışa daha da heyecan katacak" şeklinde konuştu.

Kuzey Yıldızı, Chronos Racing ve Team46 takımlarının şampiyonluk için iddialı olduklarını dile getiren Ersin, takımların yarışlardaki farklılıklara kolay adapte olduğunu kaydetti.

Ersin, sezonunun 4. ayak yarışının bir hafta sonra İzmir Park Pisti'nde yapılacağını ifade ederek, İzmir'deki pistte yarışların biraz daha hızlı geçtiğini söyledi.

Prokart İstanbul Karting Dayanıklılık Birinciliği yarışları, 3 Kasım'da 5. ayak yarışıyla sona erecek.

Kaynak: AA