Kbü’de Durgun Su Kano Sürat Yarışları Başladı

Karabük Üniversitesi’nin (KBÜ) ev sahipliğinde Türkiye Kano Federasyonu ortaklığında Demir Çelik Kampüsü Araç Çayı Göleti'nde Karabük’te ilk defa düzenlenen ve iki gün sürecek Durgun Su Kano Sürat yarışları başladı.

KBÜ yeni köprü altında Araç Çayı’nda gerçekleştirilen programa, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Kano Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi öğretim görevlisi Nejat Koçar ile öğrenciler katıldı.

Karabük Üniversitesi olarak sporun tüm dallarında yer almak istediklerini vurgulayan Rektör Burhanettin Uysal, "Üniversitemizin içerisinden geçen Araç Çayımızı ıslah ederek geçen yıllarda kullanmaya başladık. Üniversitemiz öğrencileri kano yarışlarına katıldı.

Burada kano yarışları yapmak için Kano Federasyonu ile iletişime geçtik. Haziran ayında Kano Federasyonu Başkanı ve yetkililer incelemelerde bulunarak yarışların burada yapılabileceği kararını aldılar. Üniversitemiz içerisinden geçen Araç Çayı tüm su sporlarının yapılabileceği konma geldi. Her yıl kano yarışları düzenlemek istiyoruz."dedi.

Kano Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Öğretim Görevlisi Nejat Koçar ise, Karabük'te Kano yarışları düzenlemekten dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Kano Federasyonu olarak burada her yıl yarış planlama kararını aldık. Karabük Üniversitesi’ne desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Olimpiyatlarda madalya sayısı çok olan bu branşın Karabük Üniversitesi’nde de olması Türk sporu adına katkı sağlayacaktır" diye konuştu

Açılış konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın başlama atışıyla beraber Durgun Su Kano Sürat Yarışları başladı.

Yarışlara 14 takımdan 61 sporcu katıldı.

Durgun Su Kano Sürat Yarışları’nın ilk gününde K-1, K-2 ve C-1 500 metre eleme ve final yarışları yapıldı.

Gün boyu elemeler ve finaller toplamında 30 yarışın yapıldığı Durgun Su Kano Sürat Yarışları’nda KBÜ Doğa Sporları Kulübü öğrencileri de köprüden gösteri inişi yaparak renk kattılar.

Yarışlar yarın yapılacak yarı final ve final yarışları sona erecek.

Kaynak: İHA