Kayserispor'da Mamur Dönemi Sona Eriyor

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kayserispor'da, yaklaşık 30 yıldır yönetimde çeşitli görevlerde bulunan ve son 9 sezondur da aralıksız olarak kulübün başkanlığını yürüten Recep Mamur dönemi sona eriyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, sarı-kırmızılı ekip, 23 Ekim'de kulüp başkanı Mamur'un aday olmayacağını açıkladığı olağanüstü kongreye gidiyor.

Kayserispor, Mamur döneminde yakaladığı ekonomik, sportif ve kadro istikrarıyla dikkati çekerek, adından söz ettirdi.

Kayseri temsilcisinde 2004-2005 sezonuna kadar çeşitli dönemlerde yöneticilik yapan Mamur, o sezon takımın uzun yıllar sonra çıktığı Spor Toto Süper Lig'de devre arasında, olağanüstü kongreyle 11 puanla 17. sıradaki takımı devralarak göreve başladı.

Bu tarihten itibaren kulübün başkanlığını yapan Mamur, genel menajerliğe Süleyman Hurma'yı getirerek kulübün profesyonel bir şekilde yönetilmesini sağladı.

-Kulüp ilk kez Türkiye kupasını kazandı

Recep Mamur döneminde Kayserispor ilk kez Türkiye Kupasını kazanarak müzesine götürdü.

Sarı-kırmızılı ekip, 2007-2008 sezonunda teknik direktör Tolunay Kafkas yönetiminde Türkiye Kupası finalinde Gençlerbirliği'ni eleyerek kupayı tarihinde ilk kez kazandı.

Kayseri temsilcisi ayrıca 2006 yılında İnter-Toto kupasını kazanarak Türkiye'yi Avrupa'da temsil etti.

-Genç futbolcu fabrikası oldu

Kayserispor, Recep Mamur döneminde genç futbolculara yapılan yatırımlarla adından söz ettirdi.

Son üç sezon üst üste ligin en genç takımı unvanını elde eden Kayseri temsilcisinde, Mamur'un başkanlığında kadroda sürekli genç futbolculara yer verildi.

Özellikle gurbetçi genç futbolcuların tercih edildiği bu dönemde birçok oyuncu Türk milli takımlarının çeşitli kategorilerinde milli formayı giydi.

-Avrupa standartlarında tesis

Kayserispor, yapımı tamamlanma aşamasında olan Avrupa standartlarında yeni bir tesise kavuşuyor.

Sarı-kırmızılı yönetim, futbol A takımı için birçok özelliği olan, enerjisini kendi üreten akıllı bir tesis inşa ediyor. Kısa bir süre sonra hizmete girecek tesisin Avrupa'da sayılı tesisler arasında yer alacağı belirtiliyor.

Yeni tesisin faal duruma gelmesinin ardından mevcut tesisler alt yapıya devredilerek, genç futbolcuların kullanımına sunulacak.

-Ekonomik başarılar

Kayserispor Recep Mamur ile Türkiye'nin ekonomik anlamda istikrarlı kulüpleri arasında yer aldı.

Bu dönemde, genç ve yetenekli sporcular keşfedildi ve diğer kulüplere büyük meblağlar karşılığında satılarak, Kayserispor'un kasasına para girmesi sağlandı. Mamur döneminde futbolcu Mehmet Topuz Fenerbahçe'ye 9 milyon avroya satılarak kulüp tarihinin rekoru kırıldı. Yabancı futbolcu Amrabat da 8 milyon avroya Galatasaray'a satıldı. Bu futbolcular haricinde Kayserispor, başta Gökhan Ünal, Hasan Ali Kaldırım, Serdar Kesimal olmak üzere onlarca futbolcunun transferinden yüksek bonservis bedelleri elde etti.

-Genç antrenörler tercih edildi

Recep Mamur başkanlığı boyunca takımı genç teknik adamlara emanet etti.

Sarı-kırmızılı takımda bu dönemde Ertuğrul Sağlam, Tolunay Kafkas ve Şota görev aldı. Halen takımın başında olan Robert Prosinecki de genç teknik adamlar arasında yer alıyor. Kayserispor'da teknik adamlıklarını geliştiren Sağlam, Kafkas ve Şota, Spor Toto Süper Lig'de halen faal olarak görev yapıyor.

64 yaşındaki Mamur, Kayseri'nin başarılı iş adamları arasında yer alıyor.

Kaynak: AA