Kasımpaşa - Elazığspor Maçının Ardından

Kasımpaşa, Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasında kendi evinde Elazığspor’u 4-0 mağlup etti.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze, ortaya konan mücadelenin ve atılan gollerin güzel olduğunu ifade ederek, “Tabi bu kadar çabuk ilk devre 3 gol olacağını düşünemedim. Ama üstümde bir ağırlık vardı. Son hafta istemediğimiz bir mağlubiyet aldık bunun sebepleri de olabilir bahaneler de olabilir. Milli arada güzel şeyler olacak. Oynadığımız maç attığımız goller çok iyi. Daha çabuk oynamak daha çok topa sahip olmak istiyoruz. İstediğimizi yaptık. Çalışmak için fazla ara yoktu. Arada kupa maçı vardı. Goller erken gelince tabi sonucu mutlu ediyor. Bir dönem bitti. Geriye bakmak analiz etmek gerekir. Bundan sonra ara olmayacak. Çok mutlu değildik ama son maç iyi puan aldık ve mutlu olduk” dedi.

3 golünde stoperlerden geldiğini hatırlatan basın mensuplarına Arveladze, “Çok fazla çalışma şansımız olmadı çoğu kupa maçında oynadı. İkisininde özellikleri bunlar. Çıkış yapıp ekstra adam olabiliyorlar. Nasıl kaleciler gol atabiliyorsa stoper de gidip gol atabilir” şeklinde konuştu.

Ev sahibi ekibin genç oyuncusu Kubilay Aktaş’da ilk maçına çıktığını dile getirerek, "Arkadaşlarım sahada çok sahip çıktı bana. İlk yarıda 3 gol attık rahatladık.Kazandık çok mutluyuz” diye konuştu.

Andre De Castro Pereıra’da son 3 maçlarını kazanmak istediklerini ifade ederek, iyi başlamadıklarını fakat iyi bitirdiklerini kaydederek, şöyle devam etti:
“Son maçlarda 3 galibiyet almak istemiştik ama iyi başlamadık. Önemli olan nasıl bitirdiğimiz. Hep organize olduk. İyi başlamak istemiştik. Erken goller attık onlara çok gol pozisyonu vermedik. Şu anda devam etmemiz lazım. Her zaman bizim istediğimiz kazanmak ve 3 puanı almak.”

ELAZIĞSPOR CEPHESİ
Elazığspor Teknik Direktörü Trond Solliede, defans bölgesinde hatalar yaptığını ve sonuçlarına katlanmak zorunda kaldıklarını belirterek, “Tabi ki ceza alanında farklılıklar vardı her iki takımda da tabi ki. İlk 20 dakika erken goller yedik. Biz buna müsaade ettikçe problem daha zorlaştı. Oyun içerisinde savunmada hatalar yaptık. Savunmadaki hatalar sonucunda sonuca katlanmak zorunda kaldık. 18’in üzerinde hatalar yaptık. Orta sahada yeni bir şeyler yapmaya çalıştık. Ama sonrasında 1-0 geriye düştük. Rakip 1-0’dan sonra oyunu yönetmeye başladı.

Yeni oyuncular getirdik. Süper ligin özellikle iyi oyuncuları, Hadji gibi oyuncular kaliteli oyuncular. Milli maç arası olacak bu arada da bazı oyuncularımıza fiziksel testler yapılacak. Fiziklerinin daha güçlenmesi gerek” dedi.

Elazığspor’un tecrübeli defans oyuncusu İbrahim Kaş ise bu skoru beklemediklerini, iyi çalışmalarına rağmen son haftalarda kötü sonuçlar aldıklarını kaydederek, “Buraya bu skoru görmek için gelmedik. Hafta içi iyi çalıştık ama son 3 haftadır kötü sonuçlar alıyoruz. İlk 20-25 dk da çok erken goller yedik. Daha sonra toparlanamadık. 4-0’ı beklemiyorduk. Genç bir takımız. Aramızda süper lig de ilk defa oynayan arkadaşlar var. Milli takım arasında daha iyi olacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Elazığspor'un file bekçisi Vanca İvesa da kendisinin ve takımın performansının bugün iyi olmadığını ifade ederek, “Birincisi Kasımpaşa’yı tebrik ediyorum. İkincisi takımın ve benim performansım iyi değildi. Ama daha çok maç var. İnşallah başka maçlar da daha iyi sonuçlar olacak” dedi.

Kaynak: İHA