Kağıtspor Akademi Projesi

Türkiye'ye birçok dalda milli sporcu yetiştiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü, hayata geçirdiği "Akademi Projesi" ile Tokyo'da yapılacak 2020 Olimpiyatları'na sporcu yetiştirmeyi hedefliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Kağıtspor Kulüp Başkanı Fahrettin Kandemir, 28 branşta mücadele eden kulübün 78 antrenör ve 37 bin 38 kişiden oluşan dev sporcu kadrosuyla bugüne kadar birçok şampiyonluğa imza attığını söyledi.

Yönetici, antrenör, sporcu ve velilerle hareket ettiklerini vurgulayan Kandemir, "Kulüp olarak Akademi Projesi'yle 2020 Olimpiyatları'nın adımlarını atıyoruz. Bu süreçte bize en büyük desteği ve çalışmayı sizler vereceksiniz. Eminim bu çalışmayla yeni ve güçlü bir Kağıtspor oluşacak" diye konuştu.

Spor bilimleri uzmanı Prof. Dr. Turgay Biçer ise sporcu psikolojisinin bir bütün olarak algılanması gerektiğini ifade etti.

"Projeyle istenilen düzeyde sporcu yetiştireceğiz" diyen Biçer, sporcuları zihinsel, duygusal, ruhsal ve sosyal yönden geliştirerek hayata hazırlayacaklarını vurguladı.

Sporculara takım ruhu ve doğru iletişim kurabilme becerilerini kazandıracaklarını belirten Biçer, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sorun çözebilme becerilerini kazandıracağız. Sporcularımızı sadece müsabakalara değil, sporculuk yaşamı sonrasına da hazırlayacağız. Buradan yetişen antrenör ve sporcularımız, ileride danışmanlık dahi yapabilecek seviyeye gelecek. Antrenörlerimizin en az sporcular kadar müsabakalara hazırlanırken stres altında olduğunu biliyorum. Vereceğimiz eğitimlerle bunları da aşacağız."

Kaynak: AA