Kağıtspor Akademi İle Hedef 2020 Olimpiyatları

Türkiye’nin ve Kocaeli’nin amatör sporda en önemli markası olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü, başarıların yanı sıra akademik eğitimlerini de sürdürüyor.

Bünyesinde bulundurduğu 28 branştaki 78 antrenör ve 37 bin 38 kişiden oluşan dev sporcu kadrosuyla 2020 Olimpiyatlarını hedef koyan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor, yeni bir projeyi daha hayata geçirdi.

Bilimsel çalışmalarını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü, sporcu, antrenör ve velilerin müsabakalara sportif kuralların yanı sıra ruhsal ve psikolojik olarak da hazırlıyor. Kağıtspor eğitim komisyonu tarafından hazırlanan "Kağıtspor Akademi" projesi kapsamında antrenör ve yardımcı antrenörlere yönetim bilimleri doktoru ve spor bilimleri uzmanı Prof. Dr. Turgay Biçer ve ekibince aylık periyotlarla bilgilendirme toplantısı yapılıyor.

Prof.Dr Turgay Biçer ve ekibi tarafından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hizmet binası meclis salonunda ilki gerçekleşen bilgilendirme toplantısına, Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulüp Başkanı Fahrettin Kandemir, Kulüp 2. Başkanı Kemal Yazıcı, yöneticiler Yasin Özlü, Savaş Akpolat, Ahmet Çelebi, Erhan Kaya, Kulüp Müdürü Doğa Ergün, MHK Eski Başkanı Mustafa Çulcu,ve 22 branşın çok sayıda antrenörü katıldı.

Toplantı öncesi Kulüp Başkanı Fahrettin Kandemir, antrenörlere katılımlarından dolayı teşekkür etti. Kağıtspor’un bir çok şampiyonluklar kazandığına dikkat çeken Kandemir, bundan sonraki süreçte de kulüp, yönetici, antrenör, sporcu ve velilerin yine birlikte hareket edeceklerini söyledi.

Kandemir, “Başlattığımız bu süreçte 'Kağıtspor Akademi' projesiyle 2020’nin adımlarını atıyoruz. Bu süreçte, bize en büyük desteği ve çalışmayı sizler vereceksiniz. Eminim bu çalışmayla yeni ve güçlü bir Kağıtspor oluşacak” dedi.

İki saat süren bilgilendirme toplantısında Prof. Dr. Biçer konula başlıklarını yaşadığı ilginç olaylarla örnekledi. Sporcu psikolojisinin önemine değinen Prof. Dr. Biçer, sporcu psikolojinin bir bütün olarak algılamak gerektiğini söyledi.

Biçer, “Kağıtspor Akademi projesiyle birlikte, İstenilen düzeyde sporcu yetiştireceğiz. Ayda birkaç kez birlikte bir araya geleceğiz. Bu projeyle sporcularımızı zihinsel, duygusal,ruhsal ve sosyal yönden geliştirerek hayata hazırlayacağız. Bu konuda ben ve ekibiz sizlerle sürekli temas halinde olacağız” dedi.

Prof. Dr. Biçer, sık sık antrenörlere de söz vererek yaşadıkları sorunları dinlerken, yaşadıkları sorunlar karşısında yapmaları gerekenleri örneklerle açıkladı.

Biçer, konuşmasının devamında, ”Sporcularıma takım olgusu ,takım ruhu,doğru iletişim kurabilme becerilerini birlikte kazandıracağız. Sporcularımıza sorun çözebilme becerilerini kazandıracağız. Sporcularımızı sadece müsabakalara değil sporculuk yaşamı sonrasına da hazırlayacağız. Buradan yetişen antrenör ve sporcularımız ileride danışmanlık dahi yapabilecek seviyeye gelecek. Antrenörlerimizin en az sporcular kadar müsabakalara hazırlanırken stres altında olduğunu biliyorum. Vereceğimiz eğitimlerle bunları da konuşarak tartışarak aşacağız” şeklinde konuştu.

Biçer, konuşmasının sonunda sporcu yaşantısının sadece galibiyete dayalı olmaması gerektiğini belirterek, “Bu algıyı birlikte kıracağız. Her şey galibiyete dayanmamalı. Başarısızlık diye asla bir şey yoktur. Deneyimler vardır. Öyleyse yaptığımız her mücadele bizim için bir kazançtır. Sporcularımızla bu şekilde düşünecek ve algılayacak” dedi.

Toplantı sonrası antrenör ve yöneticilerden oluşan Kağıtspor Akademi birlikte aile fotoğrafı çektirdi. Öte yandan, 23 Ekim Çarşamba günü, sporcu ve velilere yönelik geniş kapsamlı bir eğitim semineri daha yapılacağı öğrenildi.

Kaynak: İHA