Erzurum'un İlk 2. Lig Voleybol Takımında Hedef Açıklaması

Bu yıl 2. Lig'de B Grubu'nda mücadele edecek Palandöken Belediyesi Spor Kulübü voleybol takımı, ligi ilk 2 sırada bitirerek play-off'a yükselmeyi hedefliyor.

Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, takımlarının 2. Lig B grubunda mücadele edeceğini anımsatarak, voleybolu Erzurum'da özellikle Palandöken ilçesinde sevdirmek için büyük çabalarının olduğunu söyledi.

Bununla ilgili altyapı çalışmaları yürüttüklerini vurgulayan Bulutlar, "Buradaki çocuklarımızı ve gençlerimizi spor salonlarına alıştırmak ve sporu sevdirmek, spor ahlakını onlara yaşatmak şeklinde de faaliyetlerimiz olacaktır. Özellikle bölgemizdeki çocuklarımızın ve gençlerimizin spor yapmaları için her türlü imkanı hazırladık" dedi.

-"1. Lig'e çıkıp Erzurum'da voleybolu sevdirmeyi hedefliyoruz"

Kulüp başkanı Zafer Bülent Engin de Erzurum tarihinde ilk defa salon sporunda bir takımın 2. Lige yükseldiğini belirtti.

Türkiye'de futbol her ne kadar gündemde olsa da voleybolu Erzurum'da en üst düzeyde tutmaya çalıştıkların ifade eden Engin, "Belediyenin spor kulübü çok kısa bir süre önce amatör ligdeydi. Büyük bir performans sergileyerek 2. Lig'e yükseldik. Bu Erzurum tarihinde bir ilktir. Özellikle takım kurulmasında ve bu salonun bu bölgeye yapılması noktasında büyük bir özveri gösterildi. İkinci Lig'e çıktıktan sonra bu ligde daha iyi başarılar elde etmek için yeni transferler gerçekleştirdik. Sporcularımız arasında 5 tanesi milli takım tecrübesi olan arkadaş var. 200 kez milli takımda oynayan sporcumuz var. Bu tecrübeyle aynı sıçramayı 2. Lig'de de yaparak, 1. Lig'e çıkıp Erzurum'da voleybolu sevdirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Spor salonun olduğu bölgedeki çocukların da voleybola ilgi gösterdiğini vurgulan Engin, her idmanımızı izleyen çocuklara voleybolu ve sporu sevdirerek, kötü alışkanlıklardan korumak ve aynı zamanda da alt yapıya da önem vererek çocukları da yetiştirmek istediklerini kaydetti.

-Sporcular Erzurum'a gelmekten çekiniyor

Milli sporcu Hakan Akışık ise sporcuların Erzurum'a gelmesinin zor bir durum olduğunu belirterek, Palandöken Belediye Spor Kulübü'nün bu zorluğu başardığını ve voleybol takımına tecrübeli sporcular getirdiğini söyledi.

Sporcuların, kente gelip halkın misafirperverliğini gördükten sonra fikirlerinin değiştiğini anımsatan Akışık, şöyle devam etti:

"Bizim bu sene hedeflerimizden birisi de buraya oyuncuların gelebileceğini göstermek. Ben 200'ün üstünde bir milli olmuş bir oyuncuyum ve bu yıl transfer tercihimi bu yönde kullandım. Bu umut ediyorum takımımızın da önünü açar. Doğu'nun da önünü açar, oyuncular buraya transfer yaparlar. Bu sayede voleybol gelişir ve büyür, biz de bu olaya bir vesile oluruz. İlk hedefimiz şu anda play-off, çok zorlu bir grupta yer alıyoruz. Biz ilk yılımızda play-off'a kalırsak çok büyük bütçelerle mücadele etmeyeceğiz bu yıl. Herkes burada çok büyük fedakarlıklar yaparak geldi takıma. İnşallah başarılı olacağız."

Takımın antrenörü Yavuz Yurttaş da çalışmalarını çift antrenmanla sürdürdüklerini, takımlarının bu yıl İkinci Lig'de kenti temsil edeceğini vurgulayarak, hedeflerinin play-off'ta mücadele etmek olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA