'Dünya Shotokan Karate Kupası' ve '5. Avrupa Shotokan Karate Şampiyonası'

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü ev sahipliğinde düzenlenen ve dün başlayan "Dünya Shotokan Karate Kupası" ile "5. Avrupa Shotokan Karate Şampiyonası"nın açılış seremonisi yapıldı.

Atatürk Spor Salonu'nda, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan seremonide konuşan Türkiye Karete Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Türk karatesinin, birlik ve beraberlik ortamıyla dünyaya örnek olduğunu söyledi.

Organizasyona emeği geçenlere teşekkürlerini sunan Delihasan, "Bu büyük organizasyona katkısı olan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye, tüm personeline ve emeği geçen tüm görevlilere teşekkür ediyor, sporculara başarılar diliyorum" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ ise Büyükşehir Belediyespor Kulübü olarak Türkiye'yi ve Bursa'yı en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını anlattı.

Belediye olarak iki önemli hedefe sahip olduklarını vurgulayan Karadağ, "Her haneden en az bir sporcu olmasını ve Bursa'dan olimpiyatlara katılarak madalya almak istiyoruz" diye konuştu.

Tanzanya Spor Bakanı Fenella Mukambara ise karateyi çok sevdiğini dile getirdi.

Sporun, birlik ve beraberliği sağladığını kaydeden Mukambara, "Tüm sporculara, hakemlere, sporculara başarı diliyor, sporseverleri alkışlıyorum. Tüm sporseverleri ülkemize bekliyorum" ifadesini kullandı.

Daha sonra, Delihasan tarafından organizasyonda emeği geçenlere birer plaket verildi.

Dan sınavını kazanan antrenörlere de belgelerinin verildiği törende, sosyal sorumluluk projesinde karate camiasından toplanan bağışlarla alınan 5 tekerlekli sandalye, ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

Törenin ardından ümitler ve gençler müsabakaları tamamlandı.

Şampiyonada yarın büyükler kategorisinde müsabakalar gerçekleştirilecek. Final maçları sonunda dereceye girecek sporcu ve takımlara kupa ve madalyaları verilecek.

Kaynak: AA