Antalya Yüzüyor Açıksu Yüzme Yarışması

İnsanları su sporlarına teşvik etmek ve milli yüzücüler çıkartmak amacıyla düzenlenen ''Antalya Yüzüyor Açıksu Yüzme Yarışması" yapıldı.

Antalya Kent Konseyi Gençlik ve Spor Çalışma Grubu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonuyla yapılan, Deniz ve Ticaret Odası Antalya şubesi ile Muratpaşa ve Konyaaltı belediyelerinin desteklediği yüzme yarışması Mermerli Plajı'nda başlayıp, Konyaaltı Plajı'ndaki 12 nolu Aydın Beac'te tamamlandı. Yarışlarda 14'ü kadın, 54 yarışmacı mücadele etti.

Yarışmanın ardından düzenlenen ödül töreninde konuşan Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, kentte iklimin su sporları için oldukça uygun olduğunu kaydetti.

Spor turizminin gelişmesine katkı sağlayacak açık su sporlarına her zaman destek vereceklerini dile getiren Kurt, açıksu sporunun kentin sürekli gündeminde olacağını söyledi.

Açıksu sporlarının her yıl yapılmasını isteyen Kurt, "Daha çok katılımla ulusal ve uluslararası düzeyde yapılabilmesini hedefliyoruz. Bundan sonraki etkinliklere de her türlü gönüllü desteği vereceğimizi beyan ediyorum. İnsanları su sporlarına teşvik etmek ve milli yüzücüler çıkartmayı amaçlıyoruz'' dedi.

Yarışta kadınlarda Öykü Kadıoğlu birinci, Ekin Su Tezel ikinci, Kumsal Anar üçüncü; erkeklerde ise Kerem Kenan Öktener birinci, Mert Sır ikinci, Doruk Kaymakçıoğlu da üçüncülüğü elde etti. İlk üç sıraya giren yarışmacılara kupa ve madalya, yaş gruplarında derece alanlara ise madalya verildi.

Ayrıca yarışmaya katılan tüm sporculara Muratpaşa Belediyesince tişört ve şapka hediye edildi.

Törene Kurt'un yanı sıra Türkiye Yüzme Federasyonu il temsilcisi Ferhat Pekgelegen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü İzzet Tekeli ve yarışmacıların aileleri katıldı.

Kaynak: AA