Yüksek İrtifa Kampı İçin Trabzonspor’a Davet…

Kış turizmi ve kış sporlarında marka olan Erzurum mevcut potansiyelini ve altyapısını daha etkin kullanmak için harekete geçti.

Yaz dönemi futbol kampları için çalışma yürüten yetkililer önümüzdeki yıldan itibaren futbol takımlarının kamplarını Erzurum’da yapmaları için çalışmalara başladı.

Yüksek İrtifa Kamp Merkezi potansiyelinin tanıtılması amacıyla Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, Erzurum Vali Yardımcısı Naci Aktaş, Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Talha Bekir Özmen, Erzurum Polat Renaissance Otel Genel Müdürü Bora Kanber ve Erzurum Xanadu Snow White Otel Genel Müdürü Murat Altuğ Kargı’dan oluşan bir heyet, 2014 sezonu öncesi yaz kamplarını Erzurum’da gerçekleştirmeleri için Trabzonspor kulübünü ziyaret etti.

ZİYARETTE ERZURUM’UN AVANTAJLARI ANLATILDI…
Ziyarette bölge potansiyelini, tesis altyapılarını ve otel imkânlarını içeren bilgilendirme sunumu yapıldı. Yapılan sunumda; kentin, sahip olduğu yüksek irtifa ve biyoklimatik iklimi ile, başta futbol ve atletizm olmak üzere performansa dayalı sporlarda, sezon öncesi hazırlık kamplarının düzenlemesine imkân sağladığına dikkat çekildi. Sunumda, yürütülen Yüksek İrtifa Sporcu Kampı Projesi ile UEFA standartlarında 5 çim saha, 2 tenis kortu, 1 mini golf sahası, 1 okçuluk alanı, 1 idari bina, 1 makine parkı, 1 su deposu, 2 soyunma odası, aydınlatma sistemi ve 1005 kişilik portatif tribün inşa edileceği belirtilerek, bunların dışında Erzurum Büyükşehir Belediyesinin yaptıracağı sahalar ile birlikte Erzurum'un sporcu kampları altyapısının güçleneceği vurgulandı.

Ziyaretin sonunda bölge tanıtım dokümanları paylaşılarak ileriki dönemlerde hazırlık kamplarını Erzurum'da gerçekleştirmesi için Trabzonspor davet edildi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Hacıosmanoğlu, bu potansiyelin değerlendirilmesi adına teknik ekip incelemesinin ardından gerek Trabzonspor’u gerekse diğer takımları, kamp tercihlerini Erzurum’dan yana kullanmaları için koordine edeceklerini dile getirdi. Başkan Hacıosmanoğlu ziyaretçilere üzerinde isimlerinin yazılı olduğu 61 numaralı forma hediye etti.

Kaynak: İHA