Salihli Belediye Meclisi Kurbanlık İşgaliye Bedellerini Belirledi

Salihli Belediye Meclisi’nin Ekim ayı olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda, şehir imar planları, bazı caddelerin isimlerinin değişikliği ve köy muhtarlarının talepleri karara bağlandı. Ekim ayı toplantısında Salihli Belediyesi Hayvan Pazarı’nda uygulanacak yeni sistem de karara bağlanan maddeler arasında yer aldı. Buna göre Hayvan Pazarı’nda kurbanlıklarını satmak isteyen kişiler 1 günlük işgaliye bedeli olarak küçükbaş da 100 lira büyükbaşta ise 150 lira ödeme yapacak.

TÜP DEPOLARINA 200 TL
Öte yandan bir süre önce açılışı yapılan ve toplam 26 depodan oluşan tüp depolarının tahsisi ile ilgili de bir karar alındı. Buna göre depoların işgaliye bedeli 200 lira olarak tespit edildi.
Toplantı’nın diğer önemli bir maddesi ise cadde isimlerinin değişiklik talebi idi. Seyrantepe Mahallesi’nde bulunan Fatih Caddesi ile Kırveli Mahallesi’nde bulunan Fatih Caddesi’nin anlam karışıklığına yol açmasından dolayı, Kırveli Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Fatih Caddesi’nin isminin Fetih Caddesi olarak değiştirilmesi kararı alındı.

İMKANLARIMIZ KISITLI
Toplantı sonunda gündem dışı konuşmalarda meclis üyeleri tarafından yöneltilen soruları yanıtlayan Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay “Biz Salihli Belediyespor olarak hem Bayan Voleybol Ligi’nde hem de Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) mücadele ediyoruz. Ancak takımlarımızın mücadele verdiği gruplara bakarsanız çoğu takımın bizden üstün bir bütçeye sahip olduğunu göreceksiniz. Biz Belediye bütçesinin sadece binde 12lik kısmını spor dalına ayırabiliyoruz. Gelirimiz belli, kısıtlı bütçeyle elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Jeotermal ile ilgili sorulara da yanıt veren Okay “Jeotermal İşleri Müdürlüğümüz size yapılan çalışmaları rapor hâlinde sunacaktır” dedi.

Toplantıda 2014 Yılı Performans Programı ve 2014 Yılı Hazırlık Bütçesi, komisyondan geldiği şekilde oylanarak oy çokluğu ile kabul edildi.

Kaynak: İHA