Dünya, Koşamayanlar İçin Koşacak

Omurilik sakatlanmalarını önlemek için yapılan araştırmalara destek amacıyla 4 Mayıs 2014'te düzenlenecek "Wings for Life World Run" etkinliğinde, dünya üzerindeki 40 ülkede aynı anda koşu yapılacak.

Profesyonel ve amatör atletlerin yanı sıra koşmayı hobi olarak gören herkesin katılabileceği etkinlik, Eşgüdümlü Evrensel Zaman'a göre 10|00'da, beş kıtada gerçekleştirilecek. Koşu yerel saatlerle, Türkiye'de 11.00'de, ABD'nin Kaliforniya eyaletinde 03.00'te, Tayvan'da ise 18.00'de başlayacak.

Omurilik sakatlanmasının çaresini bulma amaçlı araştırmalara kaynak sağlayan Wings for Life Vakfı'nın düzenleyeceği, dünyanın dört bir yanındaki koşucuların aynı anda koşmaya başlayacağı etkinlikte, spor tarihinde bir ilk yaşanacak.

-Koşunun formatı

Bugüne kadar düzenlenen koşu ya da yarış etkinliklerinden farklı olan bu organizasyonda sabit bir bitiş çizgisi bulunmayacak.

Koşuya katılanlar, arkalarından gelecek ve geçildikçe elenecekleri bir arabanın önünde koşacaklar. Koşunun başlamasından yarım saat sonra her yarıştaki "yakalama arabası" sabit bir hızda koşucuların arkasından harekete geçecek. Araç bir koşucuyu geçtiği anda yarış o koşucu için sona erecek. Mücadele sadece bir erkek, bir de kadın sporcu kalana kadar devam edecek. Koşunun şampiyonu bu son iki sporcu olacak.

Wings For Life World Run koşu etkinliğine katılanlar arasında dünyada surf sporunun sembol ismi Robby Naish, eski Formula 1 pilotu David Coulthard, efsanevi yarışçı Eddie Jordan, eski Alp disiplini kayakçısı Luc Alphond, Iron Man Marc Herremans, uzun mesafe koşucusu Sabrina Mockenhaput ve birçok efsane sporcu bulunuyor.

Organizasyona katılmak isteyenler 20 Nisan 2014 Pazar gecesine kadar, internetteki "www.wingsforlifeworldrun.com" adresi üzerinden, koşulardan birine kayıt yaptırabilecek.

Parkur seçimi ve yasal izinlerle ilgili sürecin tamamlanmasının ardından, koşunun Türkiye ayağıyla ilgili yer ve katılım detaylarının açıklanacağı bildirildi.

Kaynak: AA