Dünya Karate Şampiyonası Bursa'da Başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Dünya Shotokan Karate Birliği, Dünya Kulüpler Avrupa Şampiyonası Türkiye'de düzenlenecek.

Türkiye Karate Federasyonu ile Dünya Karate Birliği'nin düzenlediği, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğini üstlendiği şampiyonaya 30 ülkeden 1780 sporcu katılacak. 4-6 Ekim tarihleri arasında Bursa Atatürk Spor Salonu'nda yapılacak şampiyona öncesi düzenlenen basın toplantısında söz alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Bursa'nın artık bir spor şehri olduğunu söyledi.

Her okula bir spor salonu projesinin emin adımlarla ilerlediğini belirten Karadağ, en kısa zamanda yapılması planlanan 100 okula 100 spor salonu projesini tamamlayacakları ifade etti

Bursa'nın tarihi bir şehir olduğunu vurgulayan Abdullah Karadağ, "Salonlarımızın bir bir temellerini atıyoruz. Eskiden okullarımızda kış geldiği zaman sınıflarda beden eğitimi dersi yapılıyordu. Ama artık birçok okulumuzda kapalı spor salonu var. Bursa, spor şehri olarak sporcu yetiştirmeye devam ediyor. Düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda, daha önce dünya birinciliğini ve ikinciliğini alan 2 sporcumuz boy gösterecek" diye konuştu.

Şampiyona hakkında bilgi veren Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı İlhan Satık ise, minik, yıldız, ümit, genç, veteranlar, bay, bayan, kata ve kumite kategorilerinde müsabakalar yapılacağını ifade etti

Açılış seremonisinin 5 Ekim Cumartesi günü saat 15.00'de yapılacağını belirten Satık, "İlk gün minikler kategorisi ile başlayacak olan şampiyona, ikinci gün ümit ve gençlerle devam edecek. 6 Ekim Pazar günü ise büyükler ve veteran karşılaşmaları ile son bulacak. Bu karşılaşmalar, Kasım ayının ilk haftasında İspanya'da yapılacak olan dünya şampiyonasına hazırlık gayesi taşıyor" dedi.

Kaynak: İHA