Bayan Milli Karateciler İspanya'da Şahlanacak

İspanya'da yapılacak Dünya Karate Şampiyonası'nın hazırlıklarını Kartepe ilçesinde sürdüren Ümit Genç ve 21 Yaş Altı Bayanlar Milli Takımı, takım halinde şampiyon olmayı hedefliyor.

Ümit Genç ve 21 Yaş Altı Bayanlar Milli Takım Antrenörü Necmi Alkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18 gündür sürdürdükleri ikinci hazırlık kampının çok güzel geçtiğini anlattı.

Sporcuların moral seviyesinin yüksek olduğunu, güzel bir şey ortaya çıkarmaya çalıştıklarını anlatan Alkan, "Ama neticede yarıştır bu. Gidersiniz gününüzde olmazsınız. Bu, bizim için de rakiplerimiz için de geçerli. Biz iyiyiz, onlar düşünsünler. Çünkü biz her zaman çizelgeye baktığımızda kendimizi görüyoruz ama onlar, 'Eyvah keşke Türkler öbür tarafta olsalar' diyorlar" diye konuştu.

Alkan, Türkiye'yi dünya şampiyonasında iyi temsil etmek istediklerini vurgulayarak, "En son Avrupa Şampiyonası'nda takım halinde şampiyon olduk. Takımımızda dünya derecesi olan sporcularımız da var. Çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Hedefimiz takım halinde dünya şampiyonu olmak. İnşallah takımımız İspanya'da şahlanacak" ifadesini kullandı.

Karate sporuna ilginin her geçen gün arttığına işaret eden Alkan, alt yapılarının çok güçlü olduğunu, tek sıkıntılarının olimpik branşta yer almamaları olduğunu, bu konuda destek beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA