50 Yıldır Aynı Takımın Antrenörlüğünü Yapıyor

Ordu 1. Amatör Küme'de mücadele eden Esnafspor'un 74 yaşındaki antrenörü Aziz Tokat, 50 yıldır aynı takımın antrenörlüğünü yapıyor.

Ordulu esnaf tarafından 1963 yılında kurulan Esnafspor, kurulduğu günden bu yana aynı antrenörle çalışmasıyla dikkati çekiyor. Takımın başına 24 yaşında geçen Aziz Tokat, 50 yıl geçmesine karşın görevini başarı ve sabırla yürütüyor.

Tokat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 50 yıl önce Ordulu esnafın kurduğu takımda kısa süre kaptanlık yaptığını, ardından antrenörlük görevine başladığını söyledi.

Yarım asırdır çalıştığı Esnafspor'da yaşı 74 olmasına rağmen başarıyla görev yaptığını belirten Tokat, şöyle konuştu:

"Önceki yıllarda birçok takımdan teklif gelse de hiçbirini kabul etmedik. Halen de kabul etmeyi düşünmüyorum. Biz bu takımı çok zor şartlar altında kurduk. Bazen kıyafetlerimizi bile kendimiz yıkadık. Yeri geldi kendi cebimizden oyuncuların paralarını ödedik ama asla takımı bırakmayı düşünmedim. Eğer ben burada antrenörlük görevime son verirsem kulübün kapanacağına inanıyorum. Bu nedenle kulüp kapanmasın diye 50 yıldır aynı takımda antrenörlük yapıyorum. Sağlıklı kalıp ömrüm olduğu sürece aynı takımı çalıştırmaya devam edeceğim."

Geride kalan süreçte Türk futboluna önemli oyuncular yetiştirmeyi başardıklarını anlatan Tokat, şöyle devam etti:

"Başta Orduspor olmak üzere birçok takıma oyuncu yetiştirmeyi başardık. Halen birçok ligde oynayan oyuncularımız mevcut. Bu oyuncuları gördüğümüzde gurur duyuyoruz. İnşallah ömrümüz yettiği sürece bu takımdan yeni futbolcuları ülke futboluna kazandırmaya devam edeceğiz. Eğer ben yılda bir futbolcu yetiştirebilirsem çok mutlu olurum. Bu gurur bana yeter. Altyapıyla 300'e yakın oyuncumuz var. Hepsine de sonuna kadar güveniyorum. Bu sezonki hedefimiz Bölgesel Amatör Lige çıkmak. Oradan da 3. Lig'e çıkarak başarımızı sürdürmek istiyoruz."

Tokat, oyuncularının çoğunluğunun öğrencilerden oluştuğunu, bu nedenle oyuncularının dersini aksatmaması için antrenmanları genelde gece yapmayı tercih ettiğini sözlerine ekledi.

-"Hocamızdan çok memnunuz"

Esnafspor'un 7 yıldır kaptanlığını yürüten Engin Çakır da antrenörleri Aziz Tokat'tan çok memnun olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Aziz hocamız uzun yıllar bu takımı çalıştırıyor. Ben de kendisiyle 7 yıldır çalışıyorum. Kendisi çok iyi niyetli ve başarılı birisi. Bu zamana kadar onlarca futbolcuyu Türk futboluna kazandırdı. Bu nedenle kendisiyle hep gurur duyuyoruz. Biz hocamızdan vazgeçmeyi hiç düşünmüyoruz. O da aynı şekilde düşünüyor. Bu nedenle uzun yıllar bu takımın başında. Hocamızın futbol aşkı hiç bitmiyor. Bundan sonra da bitecek gibi gözükmüyor."

Kaynak: AA