Bursaspor taraftarından futbolculara tehdit iddiası

Bursaspor'un kötü gidişine kızan taraftarların yeşil-beyazlı kulübün tesislerini basarak “3 maçı almazsanız sonraki ziyaretimiz sopayla olacak” tehdidinde bulunduğu öne sürüldü.

Bursaspor'da kötü gidişin ardından taraftarların sabrı taştı. Önce Avrupa'dan elenen ardından Süper Lig'de kazanamayan Bursaspor, ligin dibine doğru yuvarlanmaya başladı.

Yeşil beyazlı taraftarlar da stadyumda başlayan protestolarını tesislere kadar götürdü. Uzun süre saklanan ancak bugün ortaya çıkan büyük skandal, Bursaspor yönetimini de zor duruma soktu. Eurosport.com TR'nin haberine göre: Taraftarların tesisleri bastığı, Daum'un da kale arkasından bunu izlediği ortaya çıktı. Akihsar Belediyespor maçına hazırlananan futbolcular, antrenmanı basan taraftarları görünce şoke oldu.

Taraftarlar, önce yerel medyaya baskı yapıp bu görüntüleri yayınlamamalarını istedi. Bununla birlikte bazı gazetecileri darp eden taraftarlar, tesisleri basmakla kalmadı.


Antrenmanı takip eden gazeteciler, taraftarların yoğun baskısı sonucu fotoğraf makineleri ve kameralarını yere bırakmak zorunda kaldı. Hatta taraftarlar ne olur, ne olmaz diye gazetecilerin başına iki de nöbetçi dikti. Geri kalanlar ise Bursasporlu futbolcuları çalışma sahasının ortasında topladı. Teknik Direktör Christoph Daum ile yardımcılarının ise bu gelişmeleri korku dolu gözlerle kale arkasında takip etmek zorunda kaldıkları öğrenildi.

Yönetimden ses çıkmadı

Yeşil-beyazlı taraftarların, olup biteni şaşkınlıkla izleyen futbolcuları, “Artık adam gibi oynayın, bu formanın hakkını verin. Size üç hafta daha süre tanıyoruz. Ya toparlanırsınız, ya da üç hafta sonra buraya elimizde sopalarla geliriz” diyerek tehdit ettikleri belirlendi.

Yaşanan skandalla ilgili Bursaspor Yönetimi'nden şimdiye kadar tek ses çıkmadı. Yeşil-beyazlı kulüpten bireysel veya kurumsal olarak hiçbir açıklama yapılmazken, olayın şahidi olan yazılı ve görsel medyanın da konuyu gündeme getirmemesi ayrı bir skandal olarak nitelendirildi.