İğdır'da 'Doğudan Yükselen Umutlar Projesi'

Iğdır'da "Doğudan Yükselen Umutlar Projesi" kapsamında futbol turnuvası düzenlenecek.


Iğdır Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada,Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında liseler arası halı saha futbol turnuvası yapılacağı bildirildi.

Kent merkezindeki 14 ayrı lisenin okul takımları arasında eleme ve lig usulü gerçekleştirileceği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Turnuvaya katılan 140 öğrencinin halı saha ayakkabıları, formaları, tozlukları emniyet müdürlüğümüz tarafından yürütülen proje kapsamında karşılanmış ve öğrencilerimize hediye edilmiştir. Müsabakalar sonunda final grubuna kalan son dört takımın 40 öğrencisine ise turnuva sonunda eşofman takımı hediye edilecektir. Ayrıca turnuva sonunda 1, 2 ve 3'cü olan takımlarımızın oyuncularına, antrenörlerine ve final müsabakasını yöneten hakemlere madalya, dereceye giren okullara ise kupa verilecektir. Turnuva sonucunda gol kralı olan öğrencimize de krampon veya taraftarı olduğu takımın orijinal forması hediye edilecek. Turnuvaya katılan tüm okullarımıza ise katılımlarından dolayı hazırlanacak olan plaketler takdim edilecektir."

Proje kapsamında gezi programı da düzenleceğine dikkat çekilen açıklamada, " Dolmabahçe Sarayı, Sultanahmet Camii, Ayasofya Müzesi, Yerebatan Sarnıcı, Kapalı Çarşı, Topkapı Sarayı, Miniatürk, Panorama 1453, İslam Alimleri Müzesi gezilecek. Kiralanacak tekneyle boğaz turu yapılacak ve Spor Toto Süper Ligi 12. haftasında Türk Telekom Arena Stadyumunda oynanacak olan Galatasaray-Sivasspor futbol müsabakası izlenecek" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: AA