Ali Koç'tan Aziz Yıldırım Cevabı!

Ali Koç, "Benim rengim belli. Yönetime girsem de girmesem de her zaman kulübümün ve başkanımın yanındayım." dedi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a yakınlığıyla bilinen Akşam Gazetesi yazarı Alaattin Metin, sarı-lacivertli camianın kararını beklediği Ali Koç'la konuşulacak bir haber kaleme aldı.

İşte o haberin ayrıntıları...

Ali Koç 'u kulüpte gördüm. Başkan 'ın odasından çıkmış, merdivende Rıdvan Dilmen ve iki kongre üyesiyle sohbet ediyordu. Dilmen, Ali Koç 'a şöyle dedi: “Ali Bey, benim kişisel görüşüm, yüzünüzden anladığım kadarıyla yönetime giriyorsunuz.” Ali Koç, hiç renk vermedi. Ne “Nereden çıkarıyorsun” deyip “Hayır” dedi ne de “Evet”. Merdivenlerden inerken, “Ali Bey, bu görüşmeyle ilgili bir şey yazmamız lazım. Ne diyorsunuz?” diye sordum. Sustu. “Başkan Aziz Yıldırım 'ın daha önce yanındaydınız. Bu görüşünüzde bir değişme var mı?” deyince şu cevabı verdi: “Benim rengim belli. Yönetime girsem de girmesem de her zaman kulübümün ve başkanımın yanındayım.”

ALİ KOÇ CEP TELEFONLARINI KAPATTI

Başkan 'ın odasına girdim. Ona sordum. O da renk vermedi. Sonra yönetim kurulu üyesi Ender Alkaya 'yı gördüm. Yıllarca Koç Grubu 'nda üst düzey yöneticilik yapmıştı. Şöyle dedi: “Ali Bey ile geçenlerde karşılaştık. Bana 'Ben F.Bahçe Kulübü 'nde yöneticiyken siz değildiniz. Şimdi siz yönetici oldunuz ben dışarıdayım'dedi.” Bu söz üzerine Alkaya Koç 'a “Şimdi önümüzde beraber çalışma fırsatı doğdu” demiş. Ama net cevabını alamamış. Anlayacağınız, ne Başkan ne Koç bu konuda net bir şey konuşmuyorlar. Hatta Ali Koç, bu kongre öncesi telefonlarını bile kapatmış. Kimse ulaşamıyor.

KULİSLERDEKİ SON KOÇ SENARYOLARI

Kafam karıştı. Daha birkaç gün önce Başkan Aziz Yıldırım 'ın “Desteklersem sadece Ali Koç 'u desteklerim” sözü aklıma geldi. Son kongreyi de çok iyi biliyorum. O günlerde de Başkan Yıldırım, Koç 'a “Yönetime gir. Sonra da başkan ol” demişti. Ama çok istemesine rağmen ailesi son dakikada karşı çıkmıştı. Şimdi ne olur?

1-Aziz Yıldırım ile Ali Koç, el sıkıştılar. Cumartesi günü sürpriz bir açıklama yapıp yönetime girdiğini söyleyebilir.
2-Koç çok istemesine rağmen ailesini ikna edemeyebilir.
3-1907 Derneği 'nde yaptığı toplantıda yönetime girmeyeceğini söylemişti. Üyelerin baskısından gönlü F.Bahçe 'de olmasına rağmen kararında ısrar edebilir. Ne olursa olsun bunun sonucu bir-iki gün içinde netleşir. Kulislerde, Ali Koç olmazsa Nihat Özdemir 'in dışında da çok sürpriz bir ikinci başkan çıkaracağı da söyleniyor.

POLİS ÖNLEM ALACAK!..

Mehmet Ali Aydınlar, Cuma günü saat 17.00 'de Ortaköy 'deki Four Seasons 'ta basın toplantısı yapıp yönetim kurulunu açıklayacak. Kulislerde Hamdi Akın 'ın ikinci başkanlığı kabul ettiği, Necdet Ersoy, Metin Şen, Emin Baş, Dursun Ekşioğlu 'nun listesinde olduğunu hatta Hulusi Belgü 'nün Işık Eyigüngör ile beraber yönetimine gireceği konuşuluyor. Hakan Bilal Kutlualp 'in de ismi dolaşıyor. İki taraf da harıl harıl kongre üyeleriyle temasa geçerek katılımın yüksek olmasını istiyor. Bu arada olay çıkmaması için polisin önlem alacağı ve üyelerin kongre salonuna tek kapıdan gireceği söyleniyor.