Ya Sevindiler Ya Üzüldüler

Türkiye Profesyonel Futbol Liglerinde 2013-2014 sezonunda şimdiye kadar oynanan maçlarda 11 takım henüz sahadan beraberlikle ayrılmadı.


Heyacanın artarak devam ettiği liglerde, takımlar liglerine göre hedeflerine ulaşmak için mücadelelerini sürdürüyor. Liglerde şimdiye kadar oynanan 576 karşılaşmanın 416'sında en az 1 takım sahadan galibiyetle ayrılırken, 160 karşılaşma berabere sona erdi. Toplam 11 takımın henüz sahadan 1 puanla ayrılmadığı liglerde beraberlik oranı yüzde 28 oldu.

Spor Toto Süper Lig'de şimdie kadar oynanan maçlarda galibiyet oranı yüzde 79'a ulaşırken, en düşük yüzde Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta ise yüzde 63'le gerçekleşti.

- Beraberlik alamayanlar

Spor Toto Süper Lig'de 9. hafta geride kalırken, Trabzonspor'u 3-2 mağlup eden Kasımpaşa, ligde henüz beraberlik almayan tek ekip oldu. Ligde 6 galibiyet ve 3 mağlubiyeti olan Kasımpaşa topladığı 18 puanla lider Fenerbahçe'nin 4 puan gerisinde ikinci sırada yer aldı.

PTT 1. Lig'de liderin takipçisi Balıkesirspor ile Bucaspor, Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta ise Kızılcahamamspor ve İstanbul Güngörenspor rakipleriyle henüz berabere kalmadı. Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta puanı bulunmayan Belediye Bingölspor, 2. Grup'ta Batman Petrolspor ile Sakaryaspor, 3. Grup'ta ise Arsinspor, Kocaelispor ve Tuzlaspor beraberlik almayan diğer ekipler oldu.

- En fazla beraberlik alanlar

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta 1 galibiyet, 7 beraberlik ve 1 yenilgiyle 10 puanı bulunan Sarıyer, liglerde en fazla beraberlik alan ekip olarak dikkati çekti.

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray, Medical Park Antalyaspor,PTT 1. Lig'de 1461 Trabzon, Adana Demirspor, Adanaspor ve TKİ Tavşanlı Linyitspor,Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta Bugsaşspor,Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta Silivrispor,Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta Bursa Nilüferspor ve Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta da lider Menemen Belediyespor ile Denizli Büyükşehir Belediyespor liglerinde en fazla beraberlik alan ekipler oldular.

Kaynak: AA