'Türkiye'de Basketbol' Paneli

Türk Telekom Basketbol Takımı'nın oyuncuları Gazi Üniversitesinde söyleşiye katıldı.


Üniversite yerleşkesinde gerçekleştirilen "Türkiye'de Basketbol'' konulu söyleşide Türk Telekom Basketbol Takımı İdari İşler Genel Sekreteri Batuhan Akyalçın'ın yanı sıra oyuncular Hüseyin Beşok, Kerem Tunçeri ve Josh Shipp öğrencilere hedeflerini ve basketbolu anlattı.

Batuhan Akyalçın, Türk Telekom'un spor faaliyetlerine 1954 yılında başladığını ve geçmiş yıllarda kötü bir dönem geçirdiğini ifade ederek, ''Fakat son zamanda takım ciddi bir revizyona uğradı. Oyuncu kadrosu olsun, antrenör olsun yenilendi. Takım olarak ciddi hedeflerimiz var, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda bizlere destek vermeniz büyük önem taşıyor. Seyirci desteği herşeyden önce geliyor. Maç biletlerinde ve kombinelerde indirime gittik. Gazi Üniversitesi ögrencilerine ücretsiz maç seyredebilmeleri için kontenjan ayırdık" ifadelerini kullandı.

Ankara basketboluna yeni bir nefes getirdiklerini anlatan Hüseyin Beşok ise şöyle konuştu:

"Sadece yatırım yapmakla takım kurulmuyor. Hem seyirci desteği, hem de takım oyuncularının katkısıyla Türk Telekom Basketbol Takımı, Ankara'ya layık bir kulüp olacak. Biz bir spor ülkesi değiliz. Tabi ki başarılar oldu, ancak ne yazık ki devamı gelmedi. Ne kadar oyuncu yetiştirsekte, antrenör de yetiştirmek gerekiyor. Yurtdışında çalıştığımızda Kerem de ben de kulüp antrenörlerimiz, hemen hemen bir milli takım çalıştırabilecek yetenekte ve kapasitede antrenörlerdi. Bu da altyapının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Ülke olarak en büyük eksikliğimiz, altyapıdaki eksiklik.''

Kerem Tunçeri de altyapıda çalıştığı dönemlerde çok yetenekli bir oyuncu olduğunu, ancak yetenekle bir yere kadar gelindiğini söyledi.

Tunçeri, ''Yetenek var ama üzerine çalışma koymuyorsan hiçbir şey olmuyorsun'' dedi.

Seyircilerin sorularını da yanıtlayan Kerem Tunçeri, "İspanya'da oynadığım ilk dönemlerde, uyum sürecinde zorluklar yaşadım. Dışarıdan kendi çabamla antrenörlerden bir şeyler almaya çalıştım. Ancak Türkiye'ye gelen yabancı sporculara karşı yaklaşım böyle değil. Yabancılara verilen değer, Türk sporculara göre fazla" diye konuştu.

Söyleşinin ardından oyunculardan Josh Shipp ise Galatasaray'da oynadığı dönemdeki formayı getiren öğrencinin formasına imza attı.

Kaynak: AA