İniesta'ya Yakıştı...

Barcelona'nın son yıllarda elde ettiği başarılarda büyük pay sahibi olan İspanyol yıldız Andres Iniesta, Katalan kulübün A takımındaki 11. yılı geride bıraktı.

29 yaşındaki futbolcu, 29 Ekim 2002 tarihinde Şampiyonlar Ligi'nde Club Brugge ile deplasmanda oynanan karşılaşmada 90 dakika sahada kalarak profesyonel kariyerindeki ilk resmi maçına çıkmıştı.

Iniesta, uefa.com'a yaptığı açıklamada, "O gece maça çıkarken çok rahattım, B takımdan birçok oyuncu ile deplasmana gitmiştik. Teknik direktör Van Gaal tarafından şans bularak ilk maçıma çıkmak benim için unutulmaz bir rüyaydı. O sezon en baştan itibaren A takımla antrenmanlara çıkıyordum ve dürüst olmak gerekirse, Brugge karşısında iyi bir maç çıkardığımı düşünüyorum" dedi.

La Liga'da Salı günü Celta Vigo ile oynanan ve 3-0 kazanılan karşılaşmanın 79. dakikasında Cesc Fabregas'ın yerine sahaya giren ortasaha futbolcusu, böylelikle 11. yılını galibiyetle süslemiş oldu.

Iniesta, Barcelona formasını tarihte en çok giyen isimler arasında 5. sırada yer alıyor. Bu alanda, Xavi, Puyol, Migueli ve Victor Valdes sırasıyla ilk 4'ü oluşturuyor.

Alt yapısından yetiştiği Katalan ekipte 471 resmi maça çıkan tecrübeli futbolcu, La Liga'da 313, Şampiyonlar Ligi'nde 92, UEFA Kupası'nda 3, Kral Kupası'nda 46, İspanya Süper Kupası'nda 10, UEFA Süper Kupa'da 2 ve Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda da 5 maçta görev aldı.

ULAŞILMASI GÜÇ İSTATİSTİK

Tecrübeli ortasaha futbolcusu, Barcelona ve İspanya Milli forması altında gol attığı hiçbir maçı kaybetmeyerek ilginç bir istatistiği de elinde bulunduruyor.

Bordo mavili forma altında 47 ayrı maçta toplam 47 kez fileleri havalandıran İspanyol yıldız, gol attığı bu maçlardan 42'sini kazanırken, 5'inde ise berabere kaldı.

Iniesta, İspanya Milli takımında da 11 ayrı maçta 11 gol atmış ve 10 galibiyet 1 beraberlik almıştı.

UEFA tarafından 2011-2012 sezonunun en iyi oyuncusu seçilen Iniesta, Euro 2012'de de turnuvanın en iyi oyuncusu ödülünü almıştı.