Avrupa Engelliler Atıcılık Şampiyonası'nın Ardından

İspanya'da 18-26 Ekim tarihlerinde düzenlenen Avrupa Engelliler Atıcılık Şampiyonasında Bedensel Engelliler Atıcılık Milli Takımının 10 metre havalı tabancada Avrupa ikinciliğini, 25 metre spor tabancada Avrupa üçüncülüğünü ve 10 metre havalı tüfek dalında da takım halinde Avrupa üçüncüğünü elde etmesi, sporcuları gururlandırdı.


Ordu Belediyesi ve milli takım sporcusu Cevat Karagöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İspanya'da düzenlenen Avrupa Engelliler Atıcılık Şampiyonası'nda takım olarak güzel sonuçlar aldıklarını belirtti.

Takım halinde Avrupa birinciliğini adeta "kıl payı" kaçırdıklarını ifade eden Karagöl, şöyle konuştu:

"Tabanca branşında iki takımımız vardı. Tüfek branşında ise bir takımdık. Yarışmalar sonucunda 10 metre havalı tabancada Avrupa ikinciliğini, 25 metre spor tabancada Avrupa üçüncülüğünü ve 10 metre havalı tüfek dalında da takım halinde Avrupa üçüncülüğünü elde ettik. Milli takım olarak 2003 yılından bu yana yapılan Avrupa şampiyonaları içerisinde en iyi dereceleri aldık. Bundan daha da iyi olabilirdik ancak şanssız bir şekilde birinciliği kıl payı kaçırdık. Her şeye rağmen Türk milli takımı olarak bayrağımızı ve Türk milletini İspanya'da en iyi şekilde temsil ettik."

"Takım halinde elde ettiğimiz Avrupa ikinciliği ve üçüncülüğü bizleri mutlu etti" diyen Karagöl, "İnşallah bundan sonra da bu başarılarımızın devamı gelecek" ifadesini kullandı.

Karagöl, Avrupa şampiyonasına 33 ülkeden sporcuların katıldığını, Türk milli takımının elde ettiği başarının son derece önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA