Trabzon Kasımpaşa Deplasmanında

Trabzonspor ile Kasımpaşa, yarın İstanbul'da yapacakları maçla lig tarihinde 9. kez karşılaşacak.

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasının kapanış mücadelesinde Trabzonspor, Kasımpaşaspor'a konuk olacak. Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda oynanacak olan mücadele saat 20:00'da başlayacak. Mücadelede hakem Özgür Yankaya düdük çalacak. Onun yardımcılıklarını Baki Tuncay Akkın ile Volkan Narinç yapacak. Mücadelenin 4. hakemi ise Adil Sinem.

ADRIAN’IN SAKATLIĞI SORUN OLDU
Teknik direktör Mustafa Akçay, Legia Varşova maçında hafif şekilde sakatlanan ve antrenmanlarda da beklenen verimliliği gösteremeyen Adrian’ı, Kasımpaşa maçının kadrosuna almadı. Altı yabancı oyuncu hakkını diğer futbolculardan yana kullanan tecrübeli çalıştırıcının, sağ ayak bileğinde ağrı hisseden futbolcunun tedavisinin bir an önce yapılmasını ve bir sonraki maça yetiştirilmesini istediği öğrenildi. Trabzonspor, Adrian’ın yokluğunda Janko – Henrique ikilisi ile Kasımpaşa savunmasını zorlayacak ve gol arayacak.

COLMAN YETİŞMEDİ
Trabzonspor’da teknik direktör Mustafa Akçay’ın iyileşmesi için sabırsızlandığı Arjantinli futbolcu Gustavo Colman, Kasımpaşa maçına yetişmedi. Sağlık ekibinin tedavisi için yoğun çaba harcadığı Arjantinli oyuncunun tam olarak iyileşmeden riske edilmeyeceği belirtildi. Teknik direktör Mustafa Akçay, Colman’ın takım için çok önemli bir oyuncu olduğunu ve bu oyuncudan en iyi şekilde yararlanacaklarını ifade etti.

TRABZON'DA EKSİKLER
Trabzonspor kafilesinde sakatlığı geçmeyen Adrian ve Colman’ın yanı sıra, kart cezalısı olan Mustafa Yumlu ile Alanzinho, Caner ve Fatih yer almadı. Bordo – mavili kafilede Onur, Zeki Ayvaz, Zeki Yavru, Bosingwa, Aykut Demir, Bamba, Giray Kaçar, Olcan, Kadir Keleş, Yusuf, Soner, Abdülkadir, Aykut Akgün, Zokora, Malodua, Henrique, Emre Güral ve Janko kadroda yer aldı.

MUHTEMEL 11'LER
KASIMPAŞA

Isaksson
Yalçın
Sancak
Donk
Elyasa
Oscar
Kerem
Castro
Babel
Malki
Viudez

TRABZONSPOR
Onur
Bosingwa
Aykut Demir
Giray
Bamba
Yusuf
Zokora
Malouda
Olcan
Janko
Henrique

SAAT: 20:00
HAKEM: Özgür Yankaya
YAYIN: Lig TV
STAT: Recep Tayyip Erdoğan

AKÇAY: "OYUNUMUZU OYNAYACAĞIZ"
Bordo-mavili takımın teknik direktörü Mustafa Akçay, Kasımpaşa’nın güçlü bir rakip olduğunu belirterek, "Bizim kendi oyun anlayışımız var ve bu oyun anlayışını sahaya yansıtmaya çalışacağız. Trabzonspor her maça kazanmak arzusuyla çıkar ve bu maçı da kazanmak için elimizden geleni yapacağız" dedi. Bu arada yönetim kurulunun da Kasımpaşa maçında takımı yalnız bırakmayacağı ve bu maçın ardından futbolculara planlanan ödemeleri yapacağı öğrenildi.

GİRAY GÖREVE
Mustafa Akçay'ın, Mustafa Yumlu'nun cezası nedeniyle savunmada Bamba'nın yanında Giray Kaçar'a görev vereceği öğrenildi. Başarılı hocanın ikinci alternatif ise Legia Varşova maçında savunmanın solunda görev verdiği Aykut Demir.

PAŞA ÇOK FARKLI
Kasımpaşa Süper Lig’de bu sezon oynadığı 8 maçta 15 puan topladı. Kasımpaşa böylece 8.haftalar itibariyle en başarılı sezonuna ulaştı. Kasımpaşa daha önce 8.haftada en iyi 2012-13 sezonunda 13 puan toplamıştı. Kasımpaşa aynı zamanda attığı 16 golle yine 8.haftalar itibariyle en çok gol attığı sezonuna ulaştı.