Paşa fırtına dinlemedi!

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasının kapanış mücadelesinde Kasımpaşaspor, Trabzonspor'u 3-2 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftası kapanış maçında Trabzonspor, Kasımpaşaspor ile karşı karşıya geldi.

Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda oynanan mücadele 3-2 Kasımpaşaspor'un üstünlüğüyle sonuçlandı. Bu sonucun ardından lacivert-beyazlılar Süper Lig'de ikinciliğe yükseldi.

Kasımpaşaspor'un golleri 18. dakikada Kerem Şeras, 40. dakikada Adem Büyük ve 61. dakikada Oscar Scarione'den geldi. Tranzonspor'un golleri ise 24. dakikada Paulo Henrique ve 68. dakikada Olcan Adın'dan geldi.

Trabzonspor forması giyen savunma oyuncusu Aykut Demir, 76. dakikada itiraz ettiği gerekçesiyle ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Bu sonucun ardından 14 puanda kalan Trabzonspor gelecek hafta kendi sahasında Elazığspor ile karşı karşıya gelecek. Kendi evinde taraftarının desteğiyle 3 puana ulaşan Kasımpaşaspor ise önümüzdeki hafta deplasmanda Kayseri Erciyesspor ile karşılaşacak.

KASIMPAŞA ETKİLİ BAŞLADI
Mücadelenin başlama düdüğüyle itibaren Kasımpaşaspor etkili başlayan taraf oldu. Önde basarak Trabzonspor'un ileride pas yapmasını engelleyen Kasımpaşaspor mücadelenin ilk dakikalarında tehlikeli pozisyonlar yakaladı.

KEREM PERDEYİ AÇTI
Dakikalar 18'i gösterdiğinde Kasımpaşaspor'un orta sahadaki ismi Kere Şeras kaleye oldukça uzak mesafeden sert bir şut çekti ve harika bir golün altına imzasını attı. Böylelikle Kerem Şeras, Kasımpaşaspor forması altında ilk resmi golünü atmış oldu.

TRABZONSPOR'UN CEVABI GECİKMEDİ!
Rakip ceza alanı içi sol çaprazından topla buluşan Malouda, kaleye şutunu çekti. Kaleci Isaksson'dan dönen topa Henrique vurdu ve top direkten döndü, ama meşin yuvarlağı takip eden Henrique 24. dakikada takımına eşitliği sağlayan golü attı.

SAHNEYE ADEM ÇIKTI
Trabzonspor'un beraberlik gölünden sonra Kasımpaşaspor baskısını biraz daha arttırdı. Lacivert-beyazlıların sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda, ceza sahası içerisindeki kafa mücadelesinden seken topu Adem Büyük tamamladı ve takımını 2-1 öne geçirdi.

SCARIONE KASIMPAŞA'YI RAHATLATTI!
İkinci 45 dakikanın başlamasının ardından 2-1'lik üstünlüğü ile avantajı elinde bulunduran Kasımpaşaspor rakip kalede etkili ataklar oluşturmaya başladı. Etkili paslarla rakip ceza alanına kadar giden Kasımpaşalı oyunculardan Scarione, Malki'yle duvar pası yapıp ceza alanına girdi ve 61. dakikada düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek takımını rahatlattı.

OLCAN UMUTLANDIRDI!
Golden sonra Trabzonspor, lacivert-beyazlı takımın kalesine yüklenmeye başladı. Gelişen Trabzonspor atağında Yusuf, ceza alanı ön bölümünde yerde kaldı. Kullanılan serbest vuruşta Olcan Adın topu sol ayağıyla doğrudan kaleye gönderdi ve 68. dakikada top sağ köşeden ağlarla buluştu.

İKİNCİ YARIDA NET GOL KAÇTI!
Mücadelenin 68. dakikasında bordo-mavili ekip adına ikinci golü atarak takımını umutlandıran Olcan Adın bir dakika sonra çok net bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Olcan, bu şansı iyi değerlendiremedi ve vuruşu auta çıktı.

AYKUT DEMİR KIZARDI!
76. dakikada rakibine yaptığı müdahale sonrasında hakem Özgür Yankaya tarafından sarı kart ile cezalandırılan Aykut, karardan memnun kalmadı ve itirazlara başladı. Uyarılara rağmen itirazlarına sert bir şekilde devam eden 25 yaşındaki oyuncu, maçın hakeminin 2. sarı kartı göstermesi sonrasında takımını 10 kişi bıraktı.

AKÇAY'DAN 3 YENİ İSİM
Son olarak UEFA Avrupa Ligi'nde Polonya'nın Legia Varşova takımını evinde 2-0 mağlup eden Trabzonspor'da teknik direktör Akçay, Kasımpaşa karşısında ilk 11'de 2'si zorunlu olmak üzere 3 değişikliğe gitti.

Legia Varşova maçında sakatlanan Adrian'ın yerine Soner Aydoğdu'yu tercih eden Akçay, geçen hafta kırmızı kart gören Mustafa Yumlu'nun yerine ise stoperde Giray Kaçar'ı oynattı. Bordo-mavililerin teknik direktörü, son maçta rakip fileleri havalandıran Janko'yu kulübede oturtarak, bu oyuncunun yerine Yusuf Erdoğan'a şans verdi.

Bordo-mavililerde Adrian ve Mustafa dışında, sakatlığı bulunan Colman ile yabancı kontenjanı nedeniyle Alanzinho da kadroda yer almadı.

KASIMPAŞA'DA TEK DEĞİŞİKLİK
Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze, geçen hafta Gençlerbirliği'ni deplasmanda 3-1 yendikleri maçın 11'inden sadece bir değişiklik yaptı.

Arveladze, hafif sakatlığı bulunan Viudez'i yedek kulübüsinde oturturken yerine Adem Büyük'e şans verdi.

Lacivert-beyazlılarda sakatlıkları bulunan Fritzler, Orhan Şam, İbrahim Halil Çolak kadroda yer almadı. Teknik direktör Arveladze, Özer Hurmacı ile yabancı kontenjanı nedeniyle Coulibaly'i de ilk 18 kişilik kadroya almadı.

TARAFTARLARDAN YOĞUN İLGİ
Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan karşılaşmaya taraftarlar yoğun ilgi gösterdi.

Kasımpaşa taraftarları, lacivert-beyazlı ekibin ligde kendi sahasında oynadığı diğer maçlara oranla Trabzonspor karşılaşmasında tribünlerin tamamına yakınını doldurdu.

Trabzonsporlu taraftarlar ise kendilerine ayrılan kale arkası tribündeki bölümü tamamen doldurdu. Yaklaşık iki bin bordo-mavili taraftar maç öncesinde takımlarına tezahüratlarla moral verdi.

KADİR ÖZCAN İÇİN SAYGU DURUŞU
Sahaya her iki takımın futbolcuları, geçtiğimiz günlerde vefat eden 1461 Trabzon'un teknik direktörü Kadir Özcan için, "Kadir Özcan'ı saygıyla anıyoruz" pankartıyla çıktı. Bu pankart taraftarlardan büyük alkış alırken, Özcan için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Öte yandan karşılaşmayı Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Ercan da takip etti.

MAÇTAN DAKİKALAR

M.S.Bu maçın canlı anlatımında sizlerle birlikte olduk. Bir sonraki maçın canlı anlatımında tekrar birlikte olmak dileğiyle...
M.S.Spor Toto Süper Lig'de gelecek hafta Kasımpaşa deplasmanda Kayseri Erciyesspor'a konuk olurken Trabzonspor kendi sahasında SB Elazığspor'u konuk edecek.
M.S.Bu sonucun ardından Kasımpaşa puanını 18'e yükseltirken Trabzonspor 14 puanda kaldı.
M.S.Kasımpaşa, Spor Toto Süper Lig'de 9. haftanın kapanış mücadelesinde Trabzonspor'u 3-2 mağlup etti.
M.S.Son düdük çaldı ve karşılaşma sona erdi.
90'Trabzonspor beraberlik için yükleniyor ama Kasımpaşa savunması geçit vermiyor. Artık son anlar.
90'Kasımpaşa'da oyuncu değişikliği. Andre Castro oyundan çıkarken İlhan Eker oyuna girdi.
90'Bu arada oyunun sonuna 4 dakika ilave edildi.
90'Kasımpaşa'da oyuncu değişikliği. Kerem Şeras oyundan çıkarken Barış Başdaş oyuna girdi.
90'Kasımpaşa'da Kerem Şeras, Florent Malouda'ya yaptığı faulden dolayı sarı kart gördü.
89'Trabzonspor'da Marc Janko, rakibine yaptığı faulden sonra itiraz edince sarı kart gördü.
88'Trabzonspor beraberlik golüne çok yaklaştı. Olcan'ın ceza alanına uzun gönderdiği topta Janko topu sol çaprazdaki Bamba'ya indirdi ve Bamba aşırtma bir vuruş denedi ama top az farkla üst ağlarda kaldı.
87'Trabzonspor'da oyuncu değişikliği. Didier Zokora oyundan çıkarken Aykut Akgün oyuna girdi.
86'Kasımpaşa'da oyuncu değişikliği. Adem Büyük oyundan çıkarken Tabare Viudez oyuna girdi.
85'Kasımpaşa 4. gole çok yaklaştı. Sol kanattan Babel, topu ceza alanına kadar taşıyıp yerden pasını ceza alanı içi sağ çaprazındaki Adem'e verdi. Adem karşı karşı pozisyonda ayağı kayınca topu kaybetti.
84'Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada kafa topu mücadelesinde Yalçın, Giray'a faul yaptı.
83'Etkili gelişen Kasımpaşa atağında ceza alanı dışında topla buluşan Kerem'in ceza alanı içi sol çaprazındaki Scarione'ye ara pasında araya giren Giray topu kornere gönderdi.
82'Son dakikalarda yapılan faullerden dolayı oyun çok fazla durmaya başladı.
81'Rakip savunmayı az adamla yakalayan Trabzonspor'da topu sol kanattan taşıyan Henrique, pasını Olcan'a verdi. Olcan iki rakibinden sıyrılıp kaleye şutunu çekti ama top savunmadan döndü.
80'Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında ceza alanına yapılan ortada kafa topu mücadelesinde Henrique rakibine faul yaptı.
79'Kasımpaşa savunmasının arkasına koşu yapan Janko'ya atılan yüksek topta savunma araya girdi.
78'Kullanılan serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortada Donk'un kafa vuruşu kaleci Onur'da kaldı.
77'Çıkan kırmızı karta itiraz eden Onur Kıvrak ve Olcan Adın da sarı kart gördüler.
76'Sağ kanattan gelişen Kasımpaşa atağında Aykut Demir, rakibine yaptığı faulden sonra sarı kart gördü. Aykut itirazlarını sürdürünce ikinci sarı kart ve kırmızı kartı gördü.
75'Hakem atışıyla oyun yeniden başladı ve Yalçın Ayhan da oyuna tekrar döndü.
74'Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Olcan'ın ceza alanına gönderdiği yüksek topta kaleci Isaksson'la birlikte topa yükselen Yalçın Ayhan bir sakatlık geçirdi ve oyun durdu.
73'Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Giray, Malki'ye faul yaptı.
71'Ryan Donk'un tedavisinin ardından oyun yeniden başladı. Bu arada Trabzonspor'da Yusuf Erdoğan topu yere vurduğu gerekçesiyle sarı kart gördü.
70'Bu arada Kasımpaşa'da Ryan Donk, bir sakatlık geçirdi ve şu an tedavisi yapılıyor.
68'Kullanılan serbest vuruşta Olcan Adın topu sol ayağıyla doğrudan kaleye gönderdi ve top sağ köşeden ağlarla buluştu.
68'GOL! Olcan Adın
67'Gelişen Trabzonspor atağında Yusuf, ceza alanı ön bölümünde yerde kaldı ve Trabzonspor tehlikeli sayılabilecek bir noktadan serbest vuruş kullanacak.
66'Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Zokora yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
65'Trabzonspor rakip yarı alandan serbest vuruş kullandı. Ceza alanına yapılan ortada paylaşılamayan topu savunma uzaklaştırdı.
64'Bu dakikaya kadar Kasımpaşa 200, Trabzonspor ise 157 başarılı pas yaptı.
63'Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada Kasımpaşa savunması topu uzaklaştırdı.
62'Çok çabuk gelişen Trabzonspor atağında ceza alanı içinde topla buluşan Janko vuruşunu yapacağı sırada araya giren Donk, topu kornere gönderdi.
61'Etkili paslarla rakip ceza alanına kadar giden Kasımpaşalı oyunculardan Scarione, Malki'yle duvar pası yapıp ceza alanına girdi ve düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.
61'GOL! Oscar Scarione
60'Kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada Trabzonspor savunması topu uzaklaştırdı.
59'Bu kez etkili gelişen Kasımpaşa atağında ceza alanına sağ çaprazdan giren Malki'ye atılan ara pasında Malki'nin sert şutunu kaleci Onur kornere gönderdi.
58'Çok tehlikeli gelişen Trabzonspor atağında ceza alanı içi sol çaprazında topla buluşan Henrique, kale sahasına yerden pasını attı ama Janko'dan önce savunma tehlikeyi önledi.
57'Trabzonspor ikinci yarıya daha istekli başlayan taraf. Bordo mavililer beraberlik arıyor.
56'Trabzonspor, sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza alanına yapılan ortayı Kasımpaşa savunması uzaklaştırdı.
55'Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Bosingwa, Babel'den çok güzel sıyrılıp ceza alanına ortasını yaptı ama top kaleci Isaksson'da kaldı.
54'Kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada Malouda'nın vuruşu dışarıya gitti.
53'İkinci yarı oldukça tempolu başladı. Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında ceza alanına yapılan ortada savunma topu kornere gönderdi.
52'Gelişen Trabzonspor atağında sağ kanatta topla buluşan Olcan'ın sol çaprazdaki Yusuf'a uzun gönderdiği topu Yusuf, kafasıyla ceza alanına indirdi ama top kaleci Isaksson'da kaldı.
51'Kullanılan serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortada herkesi geçen top dışarıya gitti.
50'Bu kez gelişen Kasımpaşa atağında Babel, rakip ceza alanına yakın bir noktada sol kanatta Henrique'den sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
49'Florent Malouda, rakip yarı alanda rakiplerinden sıyrılıp ceza alanı dışından şutunu çekti ama top üstten dışarıya gitti.
49'Florent Malouda, rakip yarı alanda rakiplerinden sıyrılıp ceza alanı dışından şutunu çekti ama top üstten dışarıya gitti.
48'Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanı içinde kafalardan seken top kaleci Isaksson'da kaldı.
47'Etkili gelişen Trabzonspor atağında sol kanatta Henrique'nin ceza alanına hareketlenen Olcan'a pasında Olcan Isaksson'dan sıyrılmak isterken top Isaksson'dan kornere gitti.
46'Trabzonspor ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Soner Aydoğdu'nun yerine Marc Janko oyuna girdi.
46'İkinci yarı Kasımpaşalı oyuncuların vuruşuyla başladı.

45'İlk yarının sonuna 1 dakika ilave edildi.
44'Kullanılan serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortada Adem'in vuruşu barajdan döndü.
42'Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Adem, Soner'in müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
40'Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda kale sahasına yapılan ortada kafa mücadelesinden seken topa Adem vurdu ve topu ağlarla buluşturdu.
40'GOL! Adem Büyük
40'Kasımpaşa'da Andre Castro, kaleye çok uzak bir mesafeden şutunu çekti ve Onur topu son anda kornere gönderdi.
39'Kullanılan serbest vuruşta Olcan'ın ceza alanına ortasında top doğrudan kaleci Isaksson'un kucağına geldi.
38'Bu kez gelişen Trabzonspor atağında sağ kanatta topla buluşan Henrique, Sancak'ın müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
37'Gelişen Kasımpaşa atağında Ryan Babel'in sol kanattan ceza alanına hareketlenen Sancak'a yerden pası doğrudan dışarıya gitti.
36'Trabzonspor, oyuna yeniden ortak olmayı başardı.
35'Kullanılan serbest vuruşta Scarione, topu doğrudan kaleye gönderdi ama top yan ağlarda kaldı.
33'Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına gelen topu savunma karşıladı ve ardından Bosingwa'nın sert şutu üstten dışarıya gitti.
32'Trabzonspor bir köşe vuruşu kazandı ama pozisyona itiraz eden Ryan Donk, sarı kart gördü.
31'Kasımpaşa oyunun ilk bölümlerinde olduğu gibi yine daha fazla baskılı oynayan taraf görünümünde.
30'Scarione'nin sol kanattan kullandıığı köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu uzaklaştırdı.
29'Kasımpaşa atağı bu kez sol kanattan gelişti ve Babel'in ceza alanına ortasında savunma topu kornere gönderdi.
28'Sağ kanattan gelişen Kasımpaşa atağında Scarione, son çizgi yakınlarından topu ceza alanına göndermek istedi ama top dışarıya gitti.
27'Bu kez sol çaprazdan kullanılan serbest vuruşta Babel, topu doğrudan kaleye göndermek istedi ama top farklı şekilde dışarıya gitti.
26'Kasımpaşa, sağ kanattan ceza alanına yakın bir noktadan serbest vuruş kullandı. Ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı. İkinci pozisyonda sol çaprazdan topla buluşan Donk, Bamba'nın müdahalesiyle yerde kaldı ve karar bir kez daha serbest vuruş.
25'Kasımpaşa, sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı.
24'Rakip ceza alanı içi sol çaprazından Malouda, kaleye şutunu çekti. Kaleci Isaksson'dan dönen topa Henrique vurdu ve top direkten döndü ama ikinci pozisyonda Henrique topu ağlarla buluşturdu.
24'GOL! Paulo Henrique
22'Kasımpaşa'da bu kez Babel, ceza alanı dışından kaleye sert bir şut gönderdi ama top bu kez Onur'da kaldı.
21'Sağ kanatta topla buluşan Yusuf, rakibinden çok şık sıyrılıp ceza alanına girdi ve yerden pasını gönderdi ama savunma araya girdi.
20'Trabzonspor'da Olcan, sol kanattan hızla rakip yarı alana geçmek isterken rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
19'Kerem, gerçekten çok ama çok güzel bir gol kaydetti. Sezonun en güzel gollerinden birisi olabilecek nitelikte bir gol.
18'Rakip yarı alanda hafif sol kanatta topla buluşan Kerem, kaleye oldukça uzak mesafeden bir şut çekti ve harika bir golün altına imzasını attı.
18'GOL! Kerem Şeras
17'Sağ kanattan gelişen Kasımpaşa atağında Elyasa, ceza alanına yakın bir noktadan ceza alanına orta yapmak istedi ama Elyasa topa çok kötü vurunca top dışarıya gitti.
16'Trabzonspor, maçın başındaki Kasımpaşa baskısını biraz olsun dindirmiş durumda ve oyuna ortak olmaya başladı.
15'Bir başka Trabzonspor atağında ceza alanına sağ kanattan hareketlenen Olcan, rakibinden sıyrılmak isterken faul yaptı.
13'Kasımpaşa atağında rakip ceza alanı dışında topla buluşan Adem'in sert şutunda savunmada Giray topa müdahale etti.
12'Ani gelişen Kasımpaşa atağında rakip ceza alanı içi sağ çaprazında topla buluşan Scarione'nin içeriye çevirdiği top kaleci Onur'da kaldı.
11'Kullanılan köşe vuruşunda kale sahasına gelen topa yükselen Isaksson'a yapılan müdahale sonrası Kasımpaşa serbest vuruş kazandı.
10'Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Malouda'nın ceza alanına ortasında Yalçın topu kornere gönderdi.
9'Gelişen Kasımpaşa atağında orta alanda topla buluşan Donk'un sol kanattan ileriye hareketlenen Sancak'a pasında ofsayt bayrağı kalktı.
8'Kasımpaşa, karşılaşmaya Trabzonspor'a oranla daha istekli başlamış durumda.
7'İki takım seyircileri de kendilerine ayrılmış bölümleri doldurmuş durumda.
6'Sağ kanattan gelişen Kasımpaşa atağında topla buluşan Elyasa'nın ortasında savunma topu uzaklaştırdı.
5'Trabzonspor yarı alanında paylaşılamayan topu uzaklaştıran Aykut, ayağını indirirken Adem'e müdahale etti ve Kasımpaşa serbest vuruş kullanacak.
4'Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Bosingwa rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
3'Bir başka Kasımpaşa atağında yine sol kanattan ceza alanına yapılan ortada savunmada Giray topu uzaklaştırdı.
2'İlk atak Kasımpaşa'dan geldi. Sol kanattan gelişen atakta Sancak'ın ceza alanına yerden ortasında savunma topu karşıladı.
1'Karşılaşma Trabzonsporlu oyuncuların vuruşuyla başladı.

KASIMPAŞA
Isaksson
Elyasa
Yalçın
Donk
Sancak
Pereira
Kerem
Adem
Scarione
Babel
Malki

TRABZONSPOR
Onur
Bosingwa
Aykut
Zokora
Bamba
Soner
Henrique
Malouda
Giray
Olcan
Yusuf