Kardemir Karabükspor, Deplasmanda Galibiyeti Unuttu

Spor Toto Süper Lig'de geçen sezon 18. haftada Trabzonspor karşısında son deplasman galibiyetini alan Kardemir Karabükspor, o tarihten beri konuk olduğu 11 maçta zafer yüzü göremedi.


Sezona Mustafa Yolbulan başkanlığındaki yeni yönetim ve Tolunay Kafkas idaresindeki yeni teknik ekiple başlayan Karabük temsilcisi, son deplasman galibiyetini geçen sezonunun 18. haftasında Trabzonspor'u 3-1 yenerek aldı.

Deplasmanda Beşiktaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçlarından 2-2, Medical Park Antalyaspor maçından golsüz beraberlikle ayrılan Karabük ekibi, Orduspor'a 3-2, Gençlerbirliği'ne 2-1, Sanica Boru Elağzıspor'a 1-0 ve Sivasspor'a 2-1 yenildi.

Bu sezon ise ilk deplasman maçında Sanica Boru Elağzıspor ile 2-2 berabere kalan Karadeniz ekibi, Trabzonspor'a 1-0, Gaziantepspor'a 3-0 ve Galatasaray'a 2-1 yenildi.

Oynadığı son 11 deplasman maçından galibiyet alamayan Kardemir Karabükspor, hafta sonu Beşiktaş deplasmanına gidecek.

- Bu sezon performansı

2013-2014 sezonunda ise kırmızı-mavililer, 9 karşılamada 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 yenilgi aldı.

Lige 2-0'lık Kasımpaşa galibiyetiyle başlayan Kardemir Karabükspor, Gençlerbirliği'ni de 1-0 yendi.

Karabük ekibi, Sanica Boru Elağzıspor ile 2-2, Kayseri Erciyesspor ile 0-0 ve Medical Park Antalyaspor ile 1-1 berabere kalırken, Trabzonspor'a 1-0, Gaziantepspor'a 3-0, Bursaspor'a 1-0 ve Galatasaray'a 2-1 yenildi.

Oynadığı son 6 maçı kazanamayan ekibin 9 puanı bulunuyor.

- Alman çalıştırıcı Skibbe ile yollar ayrıldı

Geçen sezonun ilk 9 haftasında 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 yenilgi alarak 9 puan toplayabilen Kardemir Karabükspor, Alman teknik direktör Michael Skibbe ile yollarını 10| haftadaki Kayserispor yenilgisinin ardından ayırmıştı.

Lige Mesut Bakkal ile devam eden mavi ateşler, 10 galibiyet, 7 beraberlik ve 15 mağlubiyetle 37 puanda kalınca, bu teknik direktörle de ligin bitimine 2 hafta kala yollarını ayırdı, kalan maçlara da yardımcı antrenör Suat Sarıcan yönetiminde çıktı.

Kırımızı-mavili takım, sezonun son haftasındaki Fenerbahçe maçını kazanarak ligde kalmayı başardı.

Kaynak: AA