Bundesliga'daki Skandal Gol Kararı

Almanya Futbol Federasyonu'nun spor mahkemesi, Bundesliga'da 10 gün önce oynanan Hoffenheim-Bayer Leverkusen maçında hakemin, delik olan yan ağlardan kaleye giren topu gol olarak değerlendirilmesi üzerine karşılaşmanın tekrarlanmasını isteyen Hoffenheim kulübünün talebini reddetti.


Mahkeme, Hans E. Lorenz başkanlığında bugün Frankfurt kentinde yapılan duruşmada karşılaşmanın hakemi Felix Brych'in kural hatası yapmadığı kararını verdi. Böylelikle mahkeme, Hoffenheim'ın, karşılaşmanın sonucuna yaptığı itirazı reddetti ve maçın 2-1 Bayer Leverkusen'in lehine sonuçlandığını onaylamış oldu.

Mahkemede Brych ve söz konusu 'hayalet golü' atan Bayer Leverkusenli oyuncu Stefan Kiessling de dinlendi.

Kiessling, pozisyonla ilgili yaptığı açıklamada, ilk düşüncesinin Hoffenheimlı kalecinin topu kaleye yönlendirebileceği olduğunu belirterek, 'Ben topu yan ağlara doğru gittiğini, önüm kapalı olduğu için de topun nereye düştüğünü görmedim, ancak daha sonra top kaledeydi' dedi.

Kissling ayrıca, o anda her şeyi düşündüğünü, ancak filede bir delik olduğunu çok da aklına getirmediğini kaydetti.

Karşılaşmanın hakemi Felix Brych da, topun kalenin yanından gittiğini düşündüğünü, önünde engel olduğu için de topu gözden kaçırdığını belirterek, ancak daha sonra topun kalede olduğunu gördüğünü söyledi.

Pozisyondan sonra yardımcı hakemlerle iletişime geçtiğini belirten Brych, yardımcı hakem Stefan Lupp'un olumlu yönde başını salladığını, diğer yardımcı hakem Mark Borsch ile de kulaklık aracılığıyla konuştuğunu belirtti.

Brych, pozisyondan sonra Kiessling ile ne konuştuğunu tam olarak hatırlamadığını, Kiessling'in şüphesi olduğunu belirttiğini ancak kendisine gol olmadığını söylemediğini kaydetti.

Hoffenheim kulübünün, spor mahkemesinin bu kararına bir hafta içinde itiraz etme hakkı bulunuyor.

Bayer Leverkusenli futbolcu Stefan Kiessling, 18 Ekim'de oynanan karşılaşmanın 70| dakikasında bir korner atışı sonrasında topu kafayla kaleye gönderdi, ancak meşin yuvarlak yandan auta çıktıktan sonra delik olan yan ağlardan kaleye girdi. Maçın hakemi Felix Brych, Hoffenheimlı oyuncuların itirazlarına rağmen pozisyonu gol olarak değerlendirmişti. Bayer Leverkusen karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

Kaynak: AA