Antalyaspor’dan Hakemlere Sitem

Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, hakem hatalarından yakınarak, kuralların her takıma adil şekilde uygulanmasını istedi.


Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, Hasan Subaşı Tesisleri’nde gazetecilerle bir değerlendirme toplantısı yaptı.

Spor Toto Süper Lig’de 9 hafta sonunda 13 puanla 11. sırada olduklarını kaydeden Başkan Gencer, hedeflerinden geride olduklarını söyledi.

Yeni oluşan bir takım olduklarını ifade eden Başkan Gencer, “O doğrultuda çokta kötü bir yerde değiliz. Ciddi bir maç trafiğinin içinden çıktık. Büyük ve rakibimiz olan takımlarla zorlu maçlar yaptık. Şuan düzlüğe çıktık. Geçmiş dönemdeki hataların en azından bundan sonra olmayacağını düşünüyoruz. Bu noktada puan kaybı yalamak istemiyoruz” dedi.

5. haftada ligde hakem hataları ile ilgili bir toplantı yaptıklarını hatırlatan Başkan Gencer, “O dönem bir takım eksiklikleri dile getirmiştik. Onun arından Eskişehirspor maçında sıfır hakem hatası oldu. Hata yapmayan hakemleri de kutlamasını biliriz. Hakemleri yenildiğimiz zaman değil, galip geldiğimiz zamanda da hakem hatalıysa eleştiririz. Hatasız hakemden övgüyle bahsederiz” diye konuştu.

Ligin ikinci haftası Gaziantepspor maçında seyirciyle diyaloğa giren oyuncuları Aissati’ye PFDK tarafından ceza verildiğini hatırlatan Başkan Gencer, “Geçen hafta oynanan Galatasaray-Karabük karşılaşmasında Lua Lua’nın yardımcı hakeme yaptığı hareketi herke gördü. Nedense bu oyuncu PFDK’ya sevk edilmedi. Hakkında inceleme bile başlatılmadı. Bunun altında başka arayışlar içinde olduk. Bu oyuncu ceza alabilirdi. Bu hafta Medical Park Antalyaspor, Karabükspor’a konuk oldu. Bu biz değil başka takımda olabilirdi. PFDK’ya sevk edilmeyen Lua Lua bizim maçta ilk 11 de sahaya çıktı. Bizim seyirciyle diyaloğa giren oyuncumuz bir hafta ceza alıyor. Bu oyuncu ceza bile almıyor. PFDK’ya bile sevk edilmiyor. Bizim maçta rakip takımın golünü Lua Lua attı” şeklinde konuştu.

"ADALET HERKES İÇİN OLSUN"
Hakem hatalarından yakınan Başkan Gencer, “6 hakemli sistem şuana kadar hep Antalyaspor'un aleyhine oldu. Karabük maçında aleyhimize çalan bir penaltı. Serkan kaleye giden topa vücuduyla müdahale ediyor. Serkan karını gösteriyor. Orta hakem devam ediyor maça. Maalesef dördüncü hakem penaltı olduğuna karar veriyor. Bunu yapan yan hakem olsa yine saygı duyacağız. Bu yanlış kararın rahatsızlığını hissediyoruz. Hakem hatalarından Antalyaspor’un zarar görmesini istemiyoruz. Daha adil bize verilen cezalarda hak ve adalet varsa diğer takımlara da aynısının uygulanmasını istiyoruz. Kararların adil alınmasını istiyoruz. 18 takımımızı da düşünerek, daha anlayışlı, daha adil, daha dikkatli kararlar alınmasını istiyoruz” dedi.

KAYSERİ MAÇINDA TEK HEDEF GALİBİYET
Bu haftaki Kayserispor maçına da değinen Başkan Gencer, “Rakibimiz haftalardır kazanamıyor. Puan olarak kötü durumdalar. Ayrıca bir yönetim çıkmazındalar. Bu hafta genel kurulları olacak. Yeni yönetimle bu hafta çıkış yapmak isteyeceklerdir. Bizim takımımız da iyi durumda herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı ummuyoruz. Bizim için önemli bir maç. Yukarıları hedefliyorsak kazanmak zorundayız. Ligde yaşamak istiyorsanız, galip gelmek zorundasınız” diye konuştu.

CEZALI OYUNCULAR
Bu hafta Emre Güngör ve Mehmet Sedef’in kart cezası nedeniyle takımdaki yerlerini alamayacağını ifade eden Başkan Gencer, “Koray kolundan sakat. Ama bunları eksik olarak görmüyoruz. Bizim kadromuz geçtiğimiz yıllara baktığımız zaman çok geniş. Kadro sıkıntısı yaşamıyoruz. İnşallah pazartesi günü sahadan galibiyetle ayrılacağız” ifadelerini kullandı.

Başkan Gencer, Ziraat Türkiye Kupası 3. kademe maçında 30 Ekim Çarşamba günü deplasmanda karşılaşacakları Turgutluspor maçını da kayıpsız geçmek istediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA