Kars Sultan Alparslan Koleji Öğrenci Velileri, Penaltı Yarışması'nda Kıyasıya Mücadele Etti

Kars’ta faaliyette bulunan özel Sultan Alparslan koleji öğrenci velileri, penaltı yarışması'nda kıyasıya mücadele etti.

Yarışta kazanan ise, dostlukların pekişmesi adına bütün veliler oldu.
Okul yönetimi tarafından düzenlenen 'babalar penaltı yarışması'na ciddi bir katılım olurken, öğrenci velilerinin neşeli hafta sonlarını geçirmeleri sağlandı.

Yarışma 4 kategoriden oluştu. Standart penaltı atışı, korner çizgisinden boş kaleye top atma, top etrafında on iki saniyede daire çizip boş kaleye top atma, 15 metreden üst ve yan direklere hedef alma. Yarışma esnasında babaların heyecanı ve mutlulukları yüzlerinden okunurken, adeta çocukça bir gün geçirmenin mutluğunu yaşadı. Yarışma sonunda birinci, ikinci ve üçüncü olanlara madalya verildi.

Yarışma birincisi Gülbey Urhan, ikincisi Oktay Durak ve üçüncü ise Davut Taş oldu.

Organizasyonu gerçekleştiren Özel Sultan Alparslan koleji beden eğitim öğretmeni Mehmet Doğan, okul olarak bu tür faaliyetlerin hep önünde olduklarını, güneşli bir cumartesi gününde velilerin neşeli bir gün geçirmelerini hedeflediklerini, bunda da başarılı olduklarını söyledi.

Yarışmanın duyurusunu yaptıklarında birçok velinin katılmak istemediğini belirten Doğan: "Çoğu veliler top oynamayı bilmediği için katılmak istemedi. ama bu yarışmanın top oynamayı bilmeyle alakası olmadığını anlatınca ciddi katılım oldu. Velilerimiz günü çocukça ama bir yarış havasında geçirdi. kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Öğrenci velileri ise, okul idareci ve öğretmenlerine teşekkür ederek, bu tür faaliyetlerin devamını istedi. Yarışmanın birincisi Gülbey Urhan, neşeli bir gün geçirdikleri için okul yönetimine teşekkür etti.

Yarışma ile veliler arasında güzel bir diyalog yaşandığını belirten Urhan; "Bu tür yarışmalara daha fazla önem vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Sultan Alparslan organizesi ile önümüzdeki günlerde babalar arası futbol turnuvası düzenlenebilir. Bu konuda biz de üzerimize düşeni fazlasıyla yaparız." diye konuştu.

Kaynak: İHA