Batman'da Sokak Basketbol Turnuvası Düzenlendi

Batman Emniyet Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Basketbol Federasyonu Batman temsilciliğinin ortak organizasyonuyla Batman'da 'Sokak basketbolu' düzenlendi.


Batman'da düzenlenen sokak basketbol turnuvasına 12-14, 15-17 ve 18 yaş üstü kategorilerde bayan ve erkek olmak üzere 85 takımda toplam 400 civarında sporcu mücadele etti. Turnuva da ilk 3'e giren takımlara kupları verildi.

Atatürk Parkı'nda iki gün devam eden turnuvaya ilişkin açıklama yapan Batman Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Uğur Tekin, Batman'ı bir ilkle tanıştırmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Daha önce de balon tiyatrosu ile 10 bin çocuğu Batman'da bir ilkle tanıştırdıklarını belirten Tekin, "Streetboll olarak tanınan basketbolu Batman’a taşımış olduk. 5 kategoride yüzlerce çocuğumuz müracaat etti ve 85 takım oluştu. Katılan bütün çocuklarımıza ayakkabı ve forma hediye ettik. Bugün de Batman'da streetboll ile Batman'ı bir ilkle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Basketbolu bilen insanlar burada sporcularımızı izliyor. İyi gördükleri çocukları başka yerlere yönlendirecekler. Amacımız çocukların sosyalleşmesine katkı sunmaktır" dedi.

Turnuvaya katılan çocuklar ise polisin bu etkinliğinden dolayı çok eğlendiklerini ve devamını gelmesini istedi.

Turnuva kapsamında Karizma Show adlı grubun akrobasi gösteri ve basketbol turnuvası ilgiyle izlenirken turnuvanın sonunda ilk 3'e kalan takımlara kupları Türkiye Basketbol Federasyonu il temsilcisi Remzi Boztepe tarafından verildi.

Kaynak: İHA