Ahmet Nur Çebi Açıklaması

Beşiktaş Kulübü 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi, bugün gerçekleşen Divan Kurulu toplantısının sonunda kürsüye çıkarak siyah-beyazlı kulübün son durumunu değerlendirdi.


Yapımına devam edilen yeni statla ilgili görüşmelerin devam ettiğini belirten Ahmet Nur Çebi, “Stadın fonlaması ile ilgili görüşmeler devam ediyor ve takdir edersiniz ki gizlilik sözleşmeleri adı altında görüşmeler yürütülüyor. Çok fazla açıklama da bulunamıyoruz. Ancak bittiğinde fonlama en iyi şekilde yapıldığında sizlere arz edilecektir. Bu stat başlamıştır ve bitecektir. Hiç kimsenin tereddütü olmasın. Bize ait yuvamıza en yakın zamanda kavuşacağımızı buradan size müjdelemek istiyorum” şeklinde konuştu.

"BEŞİKTAŞ’A ZARAR VEREN KİŞİ VE KURUMLARLA MÜCADELE EDİYORUZ"
Çebi, olaylı Galatasaray derbisi ile ilgili tüm savunmalarını tam ve eksiksiz yaptıklarını, alınan cezaların mevcut yasalar ve düzenlemelerden kaynaklandığını belirterek, “Galatasaray maçı ile ilgili tüm savunmalar tam ve eksiksiz yapılmıştır. Ancak ceza alınması nedeni arkasına yatan sebep mevcut yasalar ve kurallardır. Bütün mesele bu adil olmayan kurallar ve yasalar değişmediği takdirde bu cezalara maruz kalmak zorunda kalıyoruz. Yasaların değişmesi konusunda da ilgili makamlara gerekli bilgileri aktardık. İnşallah hakka ve hakkaniyete dayanan yasal düzenlemeler olur. Bu konuda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Beşiktaş’a zarar veren kişi ve kurumlarla mücadele ediyoruz. Polise ve savcılara gerekli bilgi vermeyi dört dörtlük yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİR TARAFTA BORCUNUZ VARKEN BİR TARAFTA MAL VARLIĞINIZLA KEYİF ÇATAMAZSINIZ”
Siyah-beyazlı kulübün 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi, kulübün hisselerinin son durumu ile ilgili de bilgiler vererek, “Biz yüzde 20 hisse satmadık. Bizden çok önceki dönemde eski başkan Serdar Bilgili döneminde alınmış bir yetkiydi. Biz bu yetkiyi kullanarak hisseleri satmadık. Değerlenmesini bekledik. Bir tarafta borcunuz varken bir tarafta mal varlığınızla keyif çatamazsınız. Beşiktaş’ın borcu namusudur, bizim ilkemiz budur” diye konuştu.

“RONALDINHO TRANSFERİNİN SPONSORLAR TARAFINDAN FİNANSE EDİLMESİ İÇİN UĞRAŞIYORUZ”
Çebi, kendilerinin geçmiş dönemlerde olduğu gibi savurgan bir politika izlemediklerini fakat Ronaldinho gibi çok değerli bir oyuncunun kulübe vereceği olumlu katkının altını çizerek, “Transferde savurgan bir politika izlemiyoruz. Ronaldinho transferinin sponsorlar tarafından finanse edilmesi için uğraşıyoruz. Ronaldinho gibi gerek ahlaki açıdan gerekse sportif açıdan çok önemli bir futbolcunun genç çocuklarımıza olumlu etkiler yapacağını biliyoruz” dedi.

Son dönemde kulüp personeline yapılan zamların tamamen personel kalitesini yükseltmek ve kartal yuvalarının çoğalmasından kaynaklandığını belirten Çebi, “Yüksek maaşlı personel aldık, doğrudur. Elimizdeki personel kalitesini yükseltmemiz gerekiyor. Kartal yuvaları çok fazla açıldığı için personel sayımız arttı. Ve geçmiş dönemde yapılmayan zamlar vardı, onların da düzenlemesini yaptık. Mevcut personelimizi motive etmemiz gerekiyordu. Bu yüzden de yönetim olarak zamları yapmayı uygun gördük” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA