7. İnas Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Portekiz Şampiyon Oldu

Türkiye'nin ev sahipliğinde Ankara'da düzenlenen 7. Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS) Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Portekiz şampiyon oldu.


Ankara Arena Spor Salonu'nda 6 ülkenin katılımıyla 22 Ekim'de başlayan şampiyonanın finalinde Fransa'yı 56-37 yenen Portekiz kupanın sahibi oldu. Avusturalya'nın 3.'lüğü, Yunanistan'ın da 4.'lüğü elde ettiği şampiyonayı ev sahibi Türkiye ise son sırada tamamladı. Şampiyonanın son gününde muhteşem bir atmosferde gerçekleşen maçlarda çok renkli görüntüler oluştu. INAS Dünya Başkanı Amaury Russo, INAS Avrupa Başkanı Geoff Smedley ve Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın şampiyonanın başarılı olması için büyük çaba sarf etti.

Özellikle INAS Avrupa Başkanı Geoff Smedley'nin birçok branşta dünya şampiyonalarının Türkiye'de yapılması için adeta bir Türk gibi çaba göstermesi böyle önemli organizasyonların ülkemizde yapılmasını sağlıyor.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyon Başkanı Birol Aydın da tüm yönetim kurulu üyeleriyle beraber, kusursuz bir organizasyona imza atmanın mutluluğunu yaşadı.

7. INAS Dünya Basketbol Şampiyonası'nda sıralama şu şekilde oluştu:
1. Portekiz
2. Fransa
3. Avusturalya
4. Yunanistan
5. Polonya
6. Türkiye

Kaynak: İHA