Vücut Geliştirme Sporcusunun Doping İlaçları Nedeniyle Öldüğü İddiası

Bir grup vücut geliştirme sporcusu, Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu'nun kapatılmaması çağrısında bulundu.


Galatasaray Lisesi önünde toplanan sporcular, vücut geliştirmeci Şahin İrencin'in doping ilaçları nedeniyle hayatını kaybettiği yönündeki iddialardan sonra bu sporla ilgili birçok spekülasyonun yapıldığını savundu.

Kupa ve madalyalarıyla gelen sporcular adına basın açıklaması yapan Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu'nda eğitim kurulu görevlisi İbrahim Sırrı Önal, Şahin İrencin'in kullandığı maddenin dopingli maddeler listesinde yer almadığını belirterek, "Medyada 'vücut geliştirme sporunda dopingden ölüm' başlığıyla verilen haberler gerçek dışıdır. Zehirli bir tarım ilacı kullanımı tamamen şahsi bir hatadır ve bu maddenin vücut geliştirmedeki kas yapımı ve kuvvet arttırmayla hiçbir alakası yoktur" ifadelerini kullandı.

Dopingle mücadele için federasyonun daha da güçlendirilmesi gerektiğini savunun Önal, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a çağrıda bulunarak, "Sayın Bakamınızdan ricamız var. Fitness sektörü büyük sektör ve bütün branşların temelidir. Lütfen federasyonumuz kapatılmasın. Daha da fazla destek olunması lazım. Bu tür sorunlarla karşılaşmamak için tek çare daha güçlü bir federasyon" diye konuştu.

Kaynak: AA