Vücut Geliştirme Federasyonu’na Bağlı Sporcular Basın Açıklaması Yaptı

Vücut Geliştirme Federasyonu’na bağlı sporcular, bir doping maddesi sonucu hayatını kaybeden Şahin İrencin’in ölümünden sonra gündeme gelen Türkiye Vücut Geliştirme Federasyonu'nun kapatılması iddialarına ilişkin bir basın açıklaması yaptılar.


Vücut Geliştirme Federasyonu Eğitim Komitesi Antrenörü Osman Bora Kadem, Türkiye Klasik Vücut Geliştirme Şampiyonu İbrahim Sırrı Önal ve 2013 Türkiye vücut Geliştirme Şampiyonu Özhan Akın, Galatasaray Lisesi önünde yaptıkları basın açıklaması ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a seslendiler.

OSMAN BORA KADEM: “BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ”
Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonunu alın terleriyle, emekleriyle ve pek çok şampiyonluklara imza atarak el birliği ile kurduklarını dile getiren Osman Bora Kadem, “Biz büyük bir aileyiz. Bu aileyi yıkmaya çalışanlara lütfen izin vermeyiniz. Sizlere, ailenize sahip çıkacağınız umuduyla güveniyoruz. Vücut geliştirme sporcuları ve antrenörleri olarak; federasyonumuz kapatılır ya da gelişmekte olan spor branşlarına aktarılırsa, daha sonra yapılacak olan eğitimlerde kalitenin seviyesi düşecek, fitness antrenörlerinin azalmasından dolayı doping konusu gündemde daha çok olacak ve daha fazla ölümler meydana gelecektir. Bu nedenle, lütfen federasyonumuzu kapatmayınız” dedi.

İBRAHİM SIRRI ÖNAL: “EĞİTİM KALİTEMİZ DAHA DA DÜŞECEKTİR”
Basın açıklamasının ikinci konuşmasını yapmak üzere söz alan Türkiye Klasik Vücut Geliştirme Şampiyonu İbrahim Sırrı Önal, şu şekilde konuştu: “Eğer Türkiye Vücut Geliştirme Federasyonu’muz kapatılırsa, yetkili eğitmenler olmayacaktır. Sporculara doğru cevap verecek kişiler olmayacaktır. Eğitim kalitemiz daha da düşecektir.”

ÖZHAN AKIN: “ŞAHİN İRENCİN KENDİNİ ZEHİRLEDİ”
2013 Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyonu Özhan Akın ise, doping ve gıda takviyelerinin birbirinden çok ayrı şeyler olduğunun altını çizerek, “Bahsi geçen arkadaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bu arkadaşımız dopingten değil, kesinlikle kendisini zehirlemesinden dolayı vefat etmiştir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA