İki Takım Da Zeminden Şikayetçi!

PTT 1. Lig'in 10. Haftasında oynanan 1461 Trabzon Ankarasspor müsabakasına, teknik direktör Kadir Özcan'ın vefatı damga vururken, kötü saha şartları ise iki takımı çileden çıkardı.


Maçın ardından düzenlenen basın toplantısına ilk olarak 1461 cephesinden vefat eden teknik direktör Kadir Özcan'ın yerine yardımcısı Ayhan Alemdaroğlu gelirken, Kadir Özcan'ın koltuğuna oturmayacaklarını dile getirdi.

'AYHAN ALEMDAROĞLU: 'MAÇA EKSİK BAŞLADIK'
Kadir Özcan'ı kaybetmenin büyük bir üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Alemdaroğlu, “Acımızı bizimle birlikte paylaşan herkese çok teşekkür ediyorum. Onun bize bırakmış olduğu bir miras var. Bizlerde futbolcu arkadaşlarımızla beraber bu mirası tozlandırmadan ona laik bir şekilde yürüteceğimizi sözünü veriyoruz” dedi.

Alemdaroğlu, maça eksik başladıklarını ancak bunu kendileri için bir mazeret olmayacağını ifade ederek, “Maça gelince eksiklerimiz vardı ama bu eksikler mazeret değil. Çünkü biz babamızdan öyle gördük öyle öğrendik. Sahaya sürdüğümüz oyuncu kadrosu ellerinden gelenin en iyisini yaptılar” diye konuştu.

Basın mensuplarının Akçaabat Fatih Stadyumundaki saha zemini ve fiziki şartların futbol oynamaya uygun olup olmadığını sorması üzerine Ayhan Alemdaroğlu, “Kadir Özcan babamız bu konu üzerinde çok çok duruyordu. Bunun için çok mücadele ediyordu. Bizim evlatlarımızda daha düzgün bir sahada, atmosferi yerde oynamak istiyordu. Buna yetkililer karar verecek ve buna karar verecek olan insanlar bizler değiliz. Saha çok kötü ama mazeretimz yok. Bize burayı gösterdiler ve bu şekilde hareket ediyoruz. Bizler merkezde oynamak istiyoruz babanın dediği gibi” şeklinde konuştu.

1461 Trabzon kalecisi Bora ise maçı konuşmanın bir anlamı olmadığını belirterek, “Bugün maç konuşmanın bir anlamı yok. Psikolojik olarak da kendimizi zor hazırladık. Hocamızın mekânı cennet olsun. Maalesef çıkıp maç oynamak zorunda kaldık. İyi mücadele ettik” dedi.

Göksu ise İki takımında saha şartlmarında iyi mücadele etteğini belirterek, “Gönül isterdi ki, kazanıp bu galibiyeti hocamıza armağan edelim ama olmadı. Onun bizi gördüğünü biliyoruz. Mekânı cennet olsun” açıklamalarında bulundu.

OSMAN ÖZKÖYLÜ: “BU SAHADA İYİ FUTBOL BEKLEMEK KÖTÜ BİR ŞEY”
Ankaraspor teknik direktörü Osman Özküylü, maçın ardından yaptığı açıklamada, saha zemininden şikayet etti. Özköylü, “1461 Trabzon takımının yaşadığı tramva kolay bir şey değil tabii ki. Kadir Özcan'ın ölümü bizleride derinden üzdü. Trabzonspor camiasının başı sağolsun. Kadir Özcan benimde hayatımda ayrı bir yeri olan bir insandı. Maç çok farklı atmasförde oynandı. Yaşananların etkisi ve saha şartlarının etkisi zaten ortaya iyi futbolun çıkmasına engel oldu. Genel olarak maçı isteyen ve pozisyon arayan takımdık ama gol atamadık. 1461 Trabzon iyi mücadele eden bir takım, bunu biliyorduk ve buna göre hareket ettik. Sahada mücadele etmekten başka bir şansınız yok zaten, böyle bir sahada oynamak ve oynatılmak çok zor. Bu sahanın iyi halinde oynadık. Yağmurlar başladığı zaman burda futbol oynamak çok zor olacak. Çamur içinde maç oynanacak ve ilgililerin bu konuya dikkat etmesini istiyoruz. Bu sahada futbol oynaması zor ve iyi futbol beklemek kötü bir şey. Onun içinde bizde bütün olumsuzluklara rağmen iyi oynamaya çalıştık. Deplasmanda alınan 1 puan iyidir diye önümüze bakacağız” diye konuştu

Ankarasporlu futbolcu Emrullah Kokoç, 1461 Trabzon maçının kendisi için ayrı bir önem taşıdığını belirterek, “Kadir Özcan'ın ölümü bizi derinden üzdü. 1461 Trabzon benim eski takımım o yüzden bu maçın benim için ayrı bir önemi vardı. Kazanmak için geldik. Kazanabilirdik ama pozisyonları değerlendiremedik. Arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bu maçı unutup önümüzdeki Balıkesirspor maçına iyi hazırlanıp 3 puan almak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Ankarasporlu bir diğer futbolcu Abdullah Karmil ise, şöyle konuştu: “Hafta içi abimizi, babamızı kaybettik. Bundan dolayı Trabzonspor camiasına başsağlığı diliyorum. Saha şartları çok zor. Benimde oynadığım bir saha ve burada futbol oynamak mümkün değil. Savaşmak zorundasın. Yakaladığın pozisyonları atıyorsan bu sahada kazanıyorsun. Deplasmanda yenemiyorsan yenilmeyeceksin 1 puan aldık. Umarım ilerleyen haftalarda daha iyi sonuçlar alırız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA