Aliağa Petkim Başantrenörü Hakan Demir Açıklaması

Maç sonu açıklamalarda bulunan Galatasaray Baş Antrenörü Ataman, rakibini tebrik ederek konuşmasına başladı.

“Oyun felsefemizi sahaya yansıtamadık. Tabii bunda da Aliağa’nın yaptığı savunmanın hakkını vermemiz lazım. Bizim tarafımızdan baktığımızda ise takımda fiziksel ve mental bir yorgunluk oluğunu bugün gördük” diye konuştu.


Ataman şöyle devam etti: “Euro Lig yeni başladı ve sert geçiyor. Bu sezon, Federasyonun lig maçları ile ilgili almış olduğu 48 saat dolmadan da maçlar oynanır kuralı da bizi bayağı yıprattı. Ama tabi bu sadece takımın fiziksel yorgunluğu için bir mazeret olabilir, ama mağlubiyet için mazeret olmamalı. Bu şartlarda da Galatasaray takımının maçı kazanması gereken bir kadrosu var. O açıdan tabii eksikliklerimizi değerlendireceğiz”
Oyuncularının gerçek performansının çok gerisinde bir maç oynadığını ifade eden Ataman, “Bugün, Aslında hiç oynamaması gereken Furkan Aldemir’ in iki hafta kesin istirahat etmesi gerekiyor. Ama Nathan Jawai’nin yokluğunda mecburen Linel’i oynattık. Onun dışındaki sahada en iyi mücadele eden ve kendi seviyesine çıkan tek oyuncumuz Furkan Aldemir’di. Sakat sakat oynamasına rağmen. Diğer oyuncularımız ise kendi seviyelerinin yüzde 10’unu bile sahaya yansıtamadılar. Bununla ilgili gerekli tedbirleri alacağız.” Dedi.

MAĞLUBİYETE ALIŞIK DEĞİLİZ
Galatasaray Baş Antrenörü Ergin Ataman, takımının kadrosunun çok geniş olduğunu belirterek, “Kadromuz çok geniş. Ama hiçbir oyuncudan istediğimiz verimiz alamadık. Özellikle bazı oyuncularımızın yorgun olduğunu düşünebiliriz ama Perşembe akşamı az oynayan ya da hiç oynamayan oyuncularımızın bugün daha hazır olmalarını beklerdik. Ama lig bu, ligde bu tip mağlubiyete biz alışık değiliz. Yaklaşık bir senedir böyle bir mağlubiyet hiç almamıştık. İlk kez aldık. Gerekli tedbirleri alacağız” dedi.

ATAMAN’DAN OLAY ÇIKARAN GALATASARAY TARAFTARINA SERT TEPKİ
Galatasaray Baş Antrenörü Ergin Ataman karşılaşmada sahaya patlayıcı madde atan ve gerginlik çıkaran Galatasaray taraftarlarına sert tepki gösterdi. “Böyle taraftar maça gelmesin” diyen Ataman, “İster Galatasaray taraftarı olsun, ister diğer takım taraftarı olsun, bu tarz taraftarların maçlara gelmesini istemiyorum. Yani buraya gelip de rakip takımın bencinin üzerine birtakım çata patlar atmak, onları taciz etmek Galatasaray taraftarına yakışmadı. Bugün burada bu olayları yaratan Galatasaray taraftarlarını kınıyorum ve tekrar söylüyorum; basketbol maçlarına gelmeyin. Spor sahalarını spor yapmak ve insanların zevkle spor izlemeleri içindir. Siz burayı bir terör alanına çeviremezsiniz. Buna hakkınız yok. Oradaki Antrenörler ve sporcuların hepsi bizim kardeşimiz. Olayları yaratan Galatasaray taraftarlarını kınıyorum. İstediğim de şu: gerçek Galatasaray taraftarları bunları kendi aralarına almasınlar. Maçlara getirmesinler. Ancak bu şekilde temizlenir bunlar. Yoksa polisiye tedbirlerle de olmuyor. O açıdan üzüldüm” şeklinde tepkisini gösterdi.

ALİAĞA PETKİM BAŞ ANTRENÖRÜ HAKAN DEMİR: ÖNEMLİ BİR GALİBİYET
“İhtiyacımız olan çok önemli bir galibiyet aldık” diye konuşan Aliağa Petkim Baş Antrenörü Hakan Demir: “Karşı takımı biraz eksik, biraz moralsiz biraz da yorgun yakaladık. Galatasaray’a karşı bir galibiyeti sadece ümit edebilirsiniz. Bir ümidimiz vardı, ama bu iş kolay değildi. Böylesine dolu, komple bir Euro Lig takımını yendiğimiz için ve Aliağa’ya böyle bir başarı yaşattığımız için çok mutluyuz. İnşallah Aliağa için bu bir başlangıç olur ve bundan sonra da bu galibiyetle önümüz açılır ve yolumuza devam ederiz.” Dedi.

GALATASARAY LIV HOSPITAL OYUNCUSU SİNAN GÜLER: KÜÇÜMSEME HAKKIMIZ YOK
Aliağa Petkim’i galibiyetinden dolayı tebrik eden Galatasaray Liv Hospital Oyuncusu Sinan Güler: “Bizim Ligde hiçbir rakibimizi küçümseme veya hafife alma gibi bir hakkımız yok. Bunun karşılığında bize karşı oynanan sert basketbola tepki veremeyerek, gördük. Hafta içi Malaga maçımız var. Ona iyi hazırlanıp, İyi basketbol oynamak için yapmamız gerekenleri yeniden yapmaya çalışacağız.” Dedi.

ALİAĞA SPOR KULÜBÜ BAŞKANI UĞUR EREN: TAKIMIMIZ GÜVENİMİZİ BOŞA ÇIKARMADI
Karşılaşma sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Aliağa Spor kulübü Başkanı Uğur Eren, “Çok güzel bir maç oldu. Çok güçlü bir rakip karşısında Taraftarımıza galibiyet sevinci yaşattık. Aliağa’da sporu fair play ruhuyla yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz. Takımımıza ve teknik heyetimize güveniyorduk. Şanssızlıklar nedeniyle kötü sonuçlar aldık ama Şon şampiyon karşısındaki bu haklı galibiyetimizle takımımız kentimize büyük sevinç yaşattı. Tüm oyuncularımızı ve teknik heyetimizi kutluyor, taraftarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

ALİAĞA PETKİM OYUNCUSU BORA HUN PAÇUN: DEVAMI GELECEK
Maç sonunda basın mensuplarına konuşan Aliağa Petkim oyuncusu Bora Hun Paçun, “Galatasaray çok güçlü bir takım ve geçen senenin şampiyonu. Bizim için hiç kolay değildi ama maçı başından sonuna kadar asla bırakmadık. Çok kuvvetli bir takıma karşı galibiyet aldık. İlk iki haftanın sonunda bizim için çok önemliydi. Umarım devamı gelecek” dedi.

Kaynak: İHA