Sivasspor-kayseri Erciyesspor Maçının Ardından

Spor Toto Süper Ligi’in 9. haftasında Sivasspor kendi sahasında Kayseri Erciyesspor’u 2-0 mağlup etti.


Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Sivasspor Teknik Sorumlusu Cesar Domingo Lopez, zor bir karşılaşma olduğunu ifade ederek, “İyi mücadele etmemiz gerekiyordu ve bu mücadeleyi de gösterdik. Rakibimizden daha üstün bir oyun oynadık bu yüzden üstünlüğümüz gösterdik ve kazandık” dedi.

Sivassporlu futbolcular Ziya Erdal ve Kadir Bekmezci ise gol yemeden ve iyi oyunla kazandıkları için mutlu olduklarını belirtti.

Sivassporlu oyuncu Aaatif Chahaechoue ise iyi bir takım olduklarını belirterek, “Kazanmamız gereken bir maçtı kendi sahamızda oynuyorduk çok güzel bir gidişatımız var böyle devam etmemiz lazım” diye konuştu.

KAYSERİ ERCİYESSPOR CEPHESİ
Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, iyi bir oyun sergilemediklerini vurgulayarak, “Bundan önceki haftalarda Sivasspor’un oynadığı oyuna bakacak olursak özellikle çok fazla riskli oynayan, defansın arkasına çok fazla alan bırakan bir oyun anlayışı vardı. En son oynadıklar Trabzonspor karşılaşmasında çok iyi bir şekilde gördük bizde bunları değerlendirelim diye çalışmalarımız o yönde hazırlamıştık. Ama golün erken gelmesi bizim planlarımız bozdu rakibinde tam istediği düzeye geldi. Çünkü biz biraz daha fazla risk almak zorunda kaldık bunu da Sivasspor çok iyi değerlendirdi. Pozisyon olarak maçın son 15 dakikası hariç çok fazla pozisyon bulamadık. Sivasspor çok hareketli oynadı biz ise biraz reaksiyon vermekte geç kaldık” dedi.

Vleminckx gördüğü kırmızı kartı da değerlendiren Çapa, “Ben pozisyonu görmedim ama Navratil’in dirsek attığını gördüm ama bizim görmemiz pek fazla bir şey ifade etmiyor ve onun yerde kıvranış şekli doğru değil çünkü hepimiz gördük nefes almakta zorluk çekti sahaya girerken de sakin olması gerektiğini söyledim. Aynı şekilde tepki vermemesi gerektiğini söyledim ama ondan önce yan hakem, hakemi uyardı ve kırmızı kartını verdi” ifadelerini kullandı.

Kayseri Erciyessporlu futbolculardan Numan Çüruksu ve Emre Öztürk’se kazanacak kadar iyi mücadele etmediklerini belirterek, iyi bir oyun ortaya koymadıklarını ifade ettiler.

Kaynak: İHA