'Sporda Duayenlerin Buluşması' Paneli

Eski Fenerbahçeli futbolcu Ogün Altıparmak, son dönemde sporda şike olayları çıktığını belirterek, "Şike olayları bizim zamanımızda da vardı. Bize de teklif ettiler, fakat aldığımız terbiye nedeniyle bunların hepsini reddettim" dedi.


Altıparmak, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Spor ve Medya Topluluğu tarafından üniversitenin konferans salonunda düzenlenen "Sporda Duayenlerin Buluşması, Kavga ve Şiddete Hayır, Dostluk ve Barış İçin Buradayız" konulu panele katıldı.

Altıparmak, paneldeki konuşmasında, Fenerbahçe'nin halkın takımı olduğunu belirterek, "Eğer oraya iyi hizmet ederseniz, onlar size sahip çıkarlar. 7 Temmuz 1971 senesinde jübile hakkı almıştım. Temmuzda İstanbul'da kimse kalmazdı. 40 bin Fenerbahçe taraftarı jübile maçıma geldi. Bana ikram ettikleri sermayeyle ben bugünlere geldim. Fenerbahçe'nin vefakar ve cefakar taraftarlarından biriyim" diye konuştu.

Altıparmak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2011 senesinde Türkiye'de bir olay oldu. Bu olaya siyasilerin karıştığı söylendi. Bir sürü dedikodular oldu. Bu olayın arkasında yatan gerçek daha ortaya çıkmadı. Bazı bilgilerimize rağmen, Allah'tan başka hakikati bilen yok. Bizim bazı şüphelerimiz devam ediyor. Ama gördük ki bu 2011 senesinden sonra 14 Nisan'da bir kanun çıktı. Kanunun uygulamasını hemen yaptılar. Halbuki bir kanun çıkarken 'şu tarihten itibaren geçerlidir' denmesi lazımdı. Sezon sonuna kalan maçlarda böyle birşey söylenmez. Kaldı ki sezon sonunda 9 maçta şike olmaz. Olsa olsa 1-2 maç olur, bizim de kulağımıza geldi."

- "Aziz Yıldırım'ın artıları, eksilerinden daha çok"

Ogün Altıparmak, 30 yıldır tanıdığı Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım için bir sürü şeyin söylendiğini belirterek, "Yıldırım'ın artıları, eksilerinden daha çok" dedi.

Altıparmak, şunları kaydetti:

"Artıları o kadar çoktur ki, Fenerbahçe camiasına çivi çakmayan başkanlar vardır. Fenerbahçe'den kaymak alıp gitmişlerdir ama Aziz Yıldırım Fenerbahçe'yi bir yerden alıp, bir noktaya taşımıştır. Bu süreç içinde bir sürü dedikodular çıktı ve hala devam ediyor. En son Fenerbahçe-Trabzonspor maçında Kadıköy'de bazı olaylar oldu. Gidip birbirleriyle barışacaklarına, affedeceklerine idareciler tam tersine birbirlerini körüklemeye devam ediyorlar. Spordaki kardeşliği, barışı yok etmeye çalışıyorlar. Ama inanın bana, bunu kimse yok edemez, edemeyecek."

Siyasetin sporun içine sokulmaması gerektiğine işaret eden Altıparmak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Buradan büyüklerimize seslenmek istiyorum. Sayın Başbakanımız bizim küçüğümüz, ama onlardan rica ediyorum. Ben siyasette de bulundum. Siyasette bulunduğum zaman sporun içinde en küçük bir hareket göstermedim. Göstersem federasyon başkanı olurdum. Ben ANAP'ın kurucusuydum. Siyaseti sporun içine sokmayalım. Spor bir yarışmadır. Yarışmada bugün ben galip gelirim, yarın sen galip gelirsin. Kim daha çok çalışırsa, zaferi o kazanır."

Panelde spor yorumcuları Cem Buba, Hasan Sarıçıçek ve Muzaffer Kartal da birer konuşma yaptı.

Kaynak: AA