Nazilli'ye 'fair Play'Ödülü

Ataköy Olimpiyatevi'nde gerçekleştirilen törende, TMOK Fair Play Komisyonu'nun yurt çapında yaptığı taramalar sonucunda ‘davranış’, ‘kariyer’ ve ‘tanıtım’ dallarında dereceye girenler arasında yer alan Nazilli, Sportif Tanıtım Dalı Büyük Ödülü'nü 'Sporla yaşa' projesi ile aldı.

Ödülü, İstanbul'daki törende alan Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığına tebrik yağarken bir açıklama yapan Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, "Bu proje ile dezavantajlı çocuklarımızı topluma kazandırmayı ve suç oranlarını düşürmeyi planladık ve başarılı olduk" dedi.

Başsavcı Doğan Kaya konuyla ilgili yaptığı açıklamada ödülün Ege'ye 30 yıl sonra geldiğini ifade ederek projelerinin Türkiye başta olmak üzere Avrupa'ya örnek olduğunu ifade etti.

Başsavcı Kaya, "Yaptığımız projelerle Nazilli'deki suç profilini ortaya çıkarmayı da başarırken ilçedeki suç oranını da yüzde 80 azaltmış olduk. Dezavantajlı çocuklarımızın dünyalarını değiştirmenin yanısıra Türkiye'nin suç profilinin ortaya çıkmasını da sağlamış olacağız" dedi.


TMOK Fair Play Komisyonu'nun yurt çapında yaptığı taramalar sonucunda "davranış", "kariyer" ve "tanıtım" dallarında dereceye girerek 2012 Türkiye Fair Play Ödülleri'ni kazananlar şöyle;
SPORTİF DAVRANIŞ DALI
Büyük ödül: Kemal Merkit (Merhum motosiklet yarışçısı)
Şeref diploması: Ankaraspor 14 Yaş Altı Futbol Takımı, altyapı teknik direktörü Çağataş Şalap ve teknik sorumlu Nuri Yakupoğlu
Kutlama mektubu: Arif Delen, Serkan Kaya, Uğur Çakır, Abdil Ceylan, Mehmet Akkoyun (Milli atletler)
SPORTİF KARİYER DALI
Büyük ödül: Erden Eruç (Kas gücü ile dünya turu, kürek, pedal, bisiklet)
Şeref diploması: Gökhan Yıldırım (Basketbol antrenörü ve beden eğitimi öğretmeni-Diyarbakır)
Kutlama mektubu: Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı
SPORTİF TANITIM DALI
Büyük ödül: Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı (Sporla Yaşa Projesi)
Şeref diploması: MİGROS Grubu (Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Sosyal Sorumluluk Projesi)
Kutlama mektubu: Konya Karatay Belediyesi (Fair Play Müzesi)
Fenerbahçe genç takımına ödülü verildi.

..

Törende, Fenerbahçe 15 Yaş Altı Futbol Takımı, Dünya Fair Play Konseyi'nin (CIFP) verdiği Pierre de Coubertin Dünya Fair Play Büyük Ödülü'nü aldı.

CIFP Üyesi Miroslav Cerar, sarı-lacivertli takımın ödülünü, Fenerbahçe Futbol Altyapı Gençlik Geliştirme Program Sorumlusu Şenol Çorlu'ya verdi.

2012 Willi Daume Ödülü Şeref Diploması'na layık görülen spor yazarı Kahraman Bapçum'a da ödülü verildi.

Kaynak: İHA