İhlas Kolejinin Dünya İkincisi Okçusu Okuluna Döndü

Çin’de yapılan Dünya Gençler Okçuluk Şampiyonası’nda Türk Milli Takımı ile Dünya ikinciliğine ulaşan İhlas Koleji öğrencisi Mete Gazoz ülkeye döndü.


Ayağının tozuyla aynı zamanda antrenörü olan babası Metin Gazoz ile birlikte İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç’u ziyaret eden milli sporcu büyük bir ilgiyle karşılandı.

İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü’nde gerçekleşen ziyarete Mete’nin Çin’de yaşadıkları ve elde ettiği büyük başarı damga vurdu.

Çin’de okçuluğun önde gelen ülkeleri ABD, Rusya ve Çin Taipei’yi eleyerek finale kadar yükselerek tüm dikkatleri üzerine çeken Olimpik Yay Yıldız Erkek Takımının önemli bir parçası olan Gazoz, hedeflerinin dünya şampiyonluğu olduğunu ancak final günü değişen hava koşulları ve heyecandan dolayı aksaklıklarla karşılaştıklarını belirtti.

ABD ile yapılan mücadelede son atıcı olan Gazoz o anları şöyle anlattı: “O anda skoru ve geride olduğumuzu bilmiyordum. Sadece oku çektim ve atışımı gerçekleştirdim. En rahat atışlarımdan biriydi. 10 puanlık bir atış oldu ve biz tur atladık” dedi.

Önemli bir başarı kazandıklarını söyleyen Gazoz, gelecek hedefleri olarak olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil etmek olduğunu söyledi.

Başarılı okçunun babası ve aynı zamanda antrenörü olan Metin Gazoz, oğlunun doğduğu andan itibaren okçuluk camiasının içine girdiğini belirterek, “Anne ve babası okçu olunca Mete’de doğar doğmaz camiadaki yerini aldı. Üç yaşına geldiğinde yay çekmeye 5 yaşında ise ok atmaya başlamıştı. 8 yaşında da yarışlara katıldı.

” dedi.

Aynı zamanda milli takımlarda da antrenörlük yapan baba Gazoz, gelecek için önemli hedefleri olan bir ülke olduklarını ama bu gelen başarıların da ne kadar yüksek bir potansiyelimiz olduğunu gösterdiğini söyledi.

Oğlunun öğrenim hayatına da aile olarak çok önem verdiklerini belirten Gazoz, “Oğlumuzun öncelikle iyi bir insan olarak yetişmesini istiyoruz. O yüzden de İhlas Koleji’nde eğitimine devam ediyor. Yabancı dilde özellikle İngilizce eğitiminden çok memnunuz. Mete’nin yarışmalarda yabancı sporcularla çok yakın diyaloglar kurduğunu görmek bizi sevindiriyor” ifadelerini kullandı. Mete’nin okçuluk kariyerine de değinen milli antrenör, gelecek yıl düzenlenecek Gençler Olimpiyatı’nın ve Avrupa Şampiyonası’nı kendilerine hedef olarak belirlediklerini söyledi.

Oldukça sıcak bir ortamda geçen ziyarette konuşan İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, Mete’nin elde etmiş olduğu başarılarla İhlas Koleji ailesini ve camiasını mutlu ettiğini söyledi.

Mete’nin başarılarında ailesinin katkısının yadsınamayacağını belirten Koç, “Mete başarılı sporcu kimliğinin yanı sıra efendiliği ve mütevaziliği ile de büyük takdir topluyor. Bunda pek tabii ki ailesinin ona vermiş olduğu eğitimin katkısı büyük. Manevi değerlerin yanı sıra evrensel değerlerle Mete’yi yetiştiren ailesini de tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Mete’nin akademik eğitiminde de başarıya ulaşması için çok çalıştığını belirten Koç, Gazoz’un geleceği parlak başarılı bir birey olacağına gönülden inandığını söyledi.

Ziyaretin sonunda Hami Koç, Mete Gazoz’a bir cumhuriyet altını ve babası Metin Gazoz’a plaket takdim ederek başarılarının devamını diledi.

Kaynak: İHA