Avrupa Atlı Okçuluk Şampiyonası Uşak'ta Başladı

Türkiye'de ilk defa Uşak'ta düzenlenecek olan 17 ülkeden 46 sporcunun katılacağı Avrupa Atlı Okçuluk Şampiyonasına kortej yürüyüşüyle start verildi.


Etkinlik Uşak Belediyesi önünde mehteran takımının gösterisi ile başladı.

Burada Belediye Başkanı Ali Erdoğan ve Tarihi Atlı Savaş Sanatları Kulübü Başkanı oyuncu Cemal Hünal konuşma yaptılar. Avrupa Atlı Okçuluk Şampiyonası'na ev sahipliği yapmaktan heyecan duyduklarını belirten Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, "Türkiye'de ilk defa düzenlenen böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. 25-27 Ekim günlerinde düzenlenecek şampiyonaya tüm Uşak halkını bekliyoruz" dedi

Ardından mehteran takımının eserleri ile 17 ülkeden Uşak'a gelen 46 sporcu atlarıyla İsmetpaşa Caddesi'nden, Atatürk Anıtı'na kadar kortej yürüyüşü yaptılar. Korteje Dünya Atlı Okçuluk Federasyonu Başkanı Kim Yang Sup, Avrupa Atlı Okçuluk Federasyonu Koordinatörü Abdülmecit Srey, Cumhuriyet Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hilmi Arınç, İstanbul Atlı Okçuluk ve Tarihi Atlı Savaş Sanatları Kulübü Başkanı oyuncu Cemal Hünal katıldı.

Anıtın önünden Uşak Belediyesi Atlı Spor ve Rehabilitasyon merkezine geçen grup, burada hem antrenman hem de seyircilere kısa bir gösteri sundular. Gösterilerden önce Uşaklı ciritçiler yurt dışından gelen misafirlere kısa bir cirit müsabakası sundular.

Kaynak: İHA