Trabzonspor, Avrupa'da Liderliğini Sürdürmek İstiyor

UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda Polonya'nın Legia Varşova takımıyla yarın sahasında karşılaşacak Trabzonspor, grupta henüz puanı bulunmayan rakibini yenerek liderliğini sürdürmeyi hedefliyor.


Grupta ilk maçında deplasmanda Kıbrıs Rum Kesimi'nin Apollon Limassol takımını 2-1 yenen, ikinci karşılaşmada sahasında Lazio ile 3-3 berabere kalarak 4 puanla lider durumda bulunan bordo-mavililer, Polonya temsilcisini yenerek gruptan çıkma adına bir engeli daha geride bırakmak istiyor.

Avrupa kupalarında en son yenilgisini 23 Şubat 2012'de deplasmanda Hollanda'nın PSV Eindhoven takımı karşısında 4-1'lik sonuçla alan ve o tarihten sonra 607 gündür mağlubiyet yüzü görmeyen, bu sezon da 8 Avrupa maçında 6 galibiyet, 2 beraberlik alan Karadeniz ekibi, iyi sonuçlarını sürdürmeye çalışacak.

-Gol güvenceleri

Trabzonspor, ligde gol sıkıntısı yaşarken Avrupa Kupaları'nda ise golcü bir kimlik sergiliyor. Bordo-mavililer, Avrupa arenasında 8 maçta 18 gol gol ortalamasıyla maçlarını oynuyor.

Avrupa maçlarında gol bakımından bordo-mavili takımın en güvendiği isim 8 golle Brezilyalı forvet Paulo Henrique olurken bu oyuncuyu 3 golle Polonyalı oyuncu Adrian, 2'şer golle Yusuf ve Malouda takip ediyor. 4 oyuncu bordo-mavili takımın Avrupa'daki 18 golün 15'ini kaydetti.

-Rus hakem yönetecek

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 20|00'de başlayacak karşılaşmayı Rusya Futbol Federasyonu'ndan Vladislav Bezborodov'un yönetecek. Bezborodov'un yardımcılıklarını Nikolai Golubev ve Viacheslav Semenov yapacak.

Bordo-mavili takımın yarınki karşılaşmaya Onur, Bosingwa, Mustafa, Aykut Demir, Olcan, Zokora, Colman, Adrian, Yusuf, Malouda ve Henrique muhtemel 11'i ile çıkması bekleniyor

-Gruptaki puan durumu

Trabzonspor'un yer aldığı J Grubu'ndaki puan durumu ise şöyle:

TAKIMLAR O G B M A Y P

-------------------------------------------------------------

1- Trabzonspor 2 1 1 0 5 4 4

2- Lazio 2 1 1 0 4 3 4

3- Apollon Limasol 2 1 0 1 2 2 3

4- Legia Varşova 2 0 0 2 0 2 0

Kaynak: AA