İmamlar Sahaya İndi

Aydın İl Müftülüğü tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla düzenlenen “İlçe Müftülükleri Arası Halı Saha Futbol Turnuvası”nda ilk gün karşılaşmaları büyük çekişmeye sahne oldu.


Aydın Müftülüğü tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla düzenlenen İlçe Müftülükleri Arası Halı Saha Futbol Turnuvası, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Mimar Sinan Mahallesi’ndeki halı sahalarda başladı.

Turnuvaya Aydın İl Müftülüğü futbol takımın yanı sıra Bozdoğan, Köşk, Kuyucak, Nazilli, Kuşadası, Sultanhisar, Karpuzlu, Yenipazar, İncirliova, Çine ve Germencik İlçe Müftülükleri futbol takımlarından oluşan 12 ekip katılıyor. 4’er takımdan oluşan 3 grupta mücadele edecek olan müftülük futbol takımları, grupların ardından daha sonra yapılacak eleme maçlarıyla turnuvanın şampiyonu olabilmek için mücadele edecek.

Aydın Müftülüğü tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla düzenlenen İlçe Müftülükleri Arası Halı Saha Futbol Turnuvası, Aydın İl Müftülüğü ile Bozdoğan İlçe Müftülüğü arasında oynanan açılış maçıyla başladı.

Karşılaşmayı teknik sorumlular Aydın merkez Veysel Karani Camisi görevlisi Necmettin Tufan, merkez Yeni Cami görevlisi Mustafa Çat ve merkez Tatar Camisi görevlisi Seyit Ahmet Yıldız izledi.

Açılış maçı öncesinde tüm takımların sporcularıyla bir araya gelerek bir konuşma yapan Yeni Cami görevlisi Mustafa Çat, “Turnuvaların amacı din görevlilerinin sosyal faaliyette bulunarak, maçları izlemeye gelen gençlere de örnek olmalarını sağlamaktır. Ayrıca din görevlileri arası kaynaşmaya vesile olmaktır. İmamların sadece camilerde namaz kıldıran memur olarak görünmemesini istiyoruz. Bu tür sosyal faaliyetlerinin genişletilerek artırılması taraftarıyız. Amacımız bu tür sportif faaliyetlerin güzelliklerini sergilemek, kardeşlik duyguları içerisinde tartışmadan ve kavga etmeden de futbolun oynanabildiğini göstermektir. Bunu başarabilmek Diyanet camiası olarak her konuda örnek olduğumuzun bir göstergesi olacaktır. Ben bugün bu güzel etkinliğe katılan bütün arkadaşlarımızı kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.

Aydın İl Müftülüğü’nün Bozdoğan İlçe Müftülüğü’nün 6-5 mağlup ettiği ilk gün karşılaşmaları büyük çekişmeye sahne oldu. Açılış maçının ardından oynanan ilk gün karşılaşmalarında Çine İlçe Müftlüğü, İncirliova İlçe Müftülüğü’nün 8-3; Kuyucak İlçe Müftülüğü, Köşk İlçe Müftülüğü’nün 6-1 ve Nazilli İlçe Müftülüğü ise Kuşadası İlçe Müftülüğü’nü 14-1 gibi farklı bir skorla mağlup etti.

ALİ HOCA ÜNVANINI KORUDU
Aydın Müftülüğü tarafından düzenlenen İlçe Müftülükleri Arası Halı Saha Futbol Turnuvası’nın açılış maçında 18’inci saniyede Bozdoğan İlçe Müftülüğü filelerini havalandıran Aydın İl Müftülüğü futbol takımı sporcusu Ali Ören, turnuvanın en hızlı gölünü atan isim oldu. Ören, Aydın Valiliği tarafından düzenlenen Aydın Kurumlar Arası Futbol Turnuvası’nda da Aydın İl Müftülüğü Futbol Takımı ile Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Futbol Takımı arasında oynanan karşılaşmanın henüz 20’inci saniyesinde takımını 1-0 öne geçiren gölü atarak, turnuvanın en erken golünü atan ismi olmuştu.

Kaynak: İHA