Yetenekli Jimnastikçiler Keşfedilecek

Jimnastik Federasyonu, hazırladığı programla olimpiyat oyunlarında Türkiye'ye madalya kazandıracak yetenekli sporcları keşfedecek.


Federasyon Başkanı Suat Çelen, AA muhabirine, sporculara yabancı antrenör desteği sağlayıp, başarılı kulüplere katkı sunarak, jimnastik branşını daha da güçlendireceklerini söyledi.

İçel'de düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları'nda jimnastik alanında erkeklerde Milli Takım sporcularının bir altın, bir gümüş ve bir bronz madalya kazandığını anımsatan Çelen, bu başarının ardından jimnastikte 2 bin olan sporcu sayısının 10 bine yaklaştığını kaydetti.

17. Akdeniz Oyunları'nda barfiks finalinde Ümit Şamiloğlu'nun bu kategoride Türkiye'ye ilk altın madalyayı getirdiğini belirten Çelen, "Madalya sayısını artırma adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda jimnastik, Türkiye'nin 81 ilinde artık zorunlu hale getirildi.

Yeni sporcular yetiştirme adına antrenör kursları açıyoruz. Bu kurslarda eğitim alanlar, illerde sporcu yetiştirecek. Türkiye'de jimnastik, artık kıyıda, köşede kalan bir spor değil" dedi.

- Yeni salonlar -

Akdeniz Oyunları kapsamında Türkiye'ye önemli jimnastik salonu kazandırıldığını vurgulayan Çelen, şunları kaydetti:

"Artık tüm disiplinleri aynı anda yapabileceğimiz salona sahibiz. Tarihimizde ilk defa tüm disiplinleri aynı yerde yapabiliyoruz. Bundan sonraki süreçte bize kazandırılan bu salonda daha büyük organizasyonlar yapacağız. Öncelikle kulüpler arasında yapacağımız programlarla yeni yetenekleri keşfedeceğiz. Sonrasında dünya genelinde düzenlenecek yeni organizasyonlarla ülkemizin madalya sayısını artıracağız. Jimnastik tüm sporların ana branşı. Olimpiyat oyunlarında en çok madalya dağıtılan branşlardan biri. Bugüne kadar Ankara, İstanbul, İzmir, Bolu gibi illerimize sıkışmış bir branştı. Diğer illere yapılan yeni salonlarla sayı nicelik olarak artacak. Biz de içlerinden seçeceğimiz yetenekli sporcularla nitelikli işler yapmaya çalışacağız."

Türkiye'nin spor anlamında önemli mesafe katettiğini anlatan Çelen, eskiden yemakhane, okulların müsamere salonlarında madalya için çalışan sporcuların artık dünya standartlarındaki salonlarda hazırlandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA