Emenike kendine geldi

Fenerbahçe’de Emenike rüzgarı... Erciyes deplasmanında sarı-lacivertlilere galibiyeti getiren Nijeryalı yıldızın morali yerine geldi. Teknik direktör Ersun Yanal da, Emenike'ye Gaziantepspor karşısında ilk 11'de yer vermeyi planlıyor.

Kayseri Erciyesspor 'a karşı attığı golle Fenerbahçe 'ye son dakikada galibiyeti getiren Emanuel Emenike, golden sonra oluşan ve kulüp tarafından poster yapılması planlanan sevinç yumağının da mimarı oldu.

Nijeryalı yıldız, Fenerbahçe forması ile 8 haftada 1 gol kaydedebilmiş olsa da, bu duruma genellikle yedek kulübesinden oyuna dahil olmasının etkisi büyük oldu.

26 yaşındaki yıldız, Spor Toto Süper Lig 'de beklenenden daha düşük seviyede bir performans sergilemesine rağmen 2013-14 sezonunda skora katkı yaptığı tüm karşılaşmalarda kazanılan 3 puana doğrudan etki yapmayı başardı.

Emenike geride kalan senede oynadığı 15 resmi maçta 7 gole imza atarken Spartak Moskova ve Nijerya milli takımına 2, Fenerbahçe 'ye de 1 maç kazandırdı.

"FENERBAHÇE'DE MUTLUYUM"

Afrika basınında da her zaman gündemin en önemli isimlerinden olan yıldız forvet, Kayseri Erciyesspor karşılaşma sonrası da manşetlerdeydi. Emenike Nijerya basınına yaptığı açıklamada Fenerbahçe 'de mutlu olduğunu söylerken, ülkesinin efsane isimlerinden Rashidi Yekini 'den daha büyük bir golcü olmak istediğini belirterek, kendine olan güvenini ortaya koydu.

Diğer yandan uzun süredir yedek kulübesinde karşılaşmalara başlayan Emanuel Emenike için ilk 11 yolu gözüktü.

Ersun Yanal, antrenmanlardaki hırsını beğendiği ve Kayseri Erciyesspor 'a karşı attığı golle klasını ortaya koyan golcü oyuncusunu Gaziantepspor 'a karşı ilk 11 'de sahaya sürmeye karar verdi.

Emenike 'nin, "Kanatlara yakın oynamak benim için bir problem, ortada oynarken daha rahatım" demecini de dikkate alan Yanal, Nijeryalı 'yı Webo 'nun yerine 3 'lü forvetin ortasına monte edecek.