25. Bodrum Cup Ahşap Yelkenli Yat Yarışları Başladı

25. Bodrum Ahşap Yelkenli Yat Yarışları Bodrum'da başladı.


Bodrum Era Yelken Kulübü tarafından düzenlenen yarışlara 105 tekne ile bin 500 yarışmacı katılıyor. Era Bodrum Yelken Kulübü Başkanı Erman Aras, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl Bodrum Cup'ın gümüş yılını yaşadıklarını söyledi.

25 yıldır ara vermeden Bodrum Yelken Yarışları'nı sürdürdüklerini belirten Aras, "Bu yarışmaya yelkeni sevdirmek ve ahşap yatlarda yelkeni kullanmak için başlamıştık ve bugün uluslararası bir festival haline geldi. Coşkuyla bütün yatçılarımız, yeni yetişen kuşak, yat personellerimizin hepsi yelkeni çok sevdi. Artık mavi yolculuk teknelerimize de yelken açıyoruz ve kullanıyoruz. Bodrum Cup Akdeniz'de sözü edilir bir organizasyon haline geldi" dedi.

Bu yıl ki organizasyonun 5 etaptan oluştuğuna işaret eden Aras, "Yarışan yelkenli sayısı 56 iken bu organizasyona 105 tekne katılıyor. Bu yılın yelkenli ahşap yat şampiyonları Bodrum kupasında belli olacak. Bodrum kupasının Avrupa'da çok iyi bir yeri var. Müşterileri ile beraber, misafirleri ile yapılabilen dünyanın ender yarışlarından bir tanesi. Avrupa'dan 15'in üzerinde tekne katılıyor. Her yıl daha iyiye gidiyor. Bin 500 kişinin katıldığı ve deniz üzerinde bir hafta geçireceği uluslararası bir organizasyon" diye konuştu.

Aras, Bodrum Ahşap Yelkenli Yat Yarışlarına 15 milyon avro harcadıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bu etkilik yarışma başına 1 milyon avro maliyeti olan bir organizasyon. Bunun en güzel tarafı Bodrum'daki bütün kurumlar, kuruluşlar bunu ortaklaşa paylaşıyor. Bütçenin büyük bir bölümünü imece olarak hallediyoruz. Geri kalan bölümü de sponsorlarımızın sayesinde gerçekleşiyor. 25 yıl önce yarışlarımız daha az katılım olduğu için çok harcama yapılmıyordu ancak 25 yıldan bu yana ortalama 15 milyon avro harcandı."

Yarışlar öncesinde yarışa katılmak için bütün hazırlıklarını tamamlayan ve yarışa az bir zaman kala geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden "Ofelia" isimli teknenin kaptanı için denize arkadaşları tarafından çelenk bırakıldı.

Yaklaşık 2 saat gecikmeli olarak başlayan yarış öncesinde startı bekleyen bazı sporcular teknelerinde olta ile balık avladı.

Yarışmaya katılan onlarca tekne son anda çıkan rüzgar nedeniyle denizde renkli görüntüler oluşturdu.

Kaynak: AA