Sivasspor Teknik Direktörü R.Carlos Açıklama Yaptı

Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, deplasmanda Trabzonspor karşısında alınan beraberliğin iyi bir sonuç olduğunu söyledi.


Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında 25 Ekim Cuma günü sahasında Kayseri Erciyesspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına başlayan Sivasspor'da, teknik direktör Carlos, antrenmanın ardından, 0-0 sona eren dünkü Trabzonspor maçını değerlendirdi.

Maçın başında kalelerinde tehlikeler yaşadıklarını ifade eden Carlos, Trabzonspor'un ani ataklarla pozisyonlar bulduğunu belirtti.

Karşılaşmanın ikinci yarısında Trabzonsporlu futbolcu Mustafa Yumlu'nun kırmızı kart görmesinin ardından daha baskılı oynamaya başladıklarını dile getiren Carlos, 'Pozisyonlar da bulduk fakat değerlendiremedik. Zaten istatistiklere bakarsanız maçın 60-70 dakikasında birçok yönden daha üstün bir Sivasspor vardı. Aslında kazanabileceğimiz bir maçtı. Özelikle ikinci yarıda çok fazla pozisyon ürettik. Ceza sahasına çok girdik ama çok fazla oyalandık, bu yapmamamız gereken şeydi. Trabzonspor gibi bir takıma karşı evinde beraberlik almak iyi bir sonuç' diye konuştu.

Ligin 9. haftasında karşılaşacakları Kayseri Erciyesspor'un defansif bir futbol anlayışını tercih ettiğine ve ani ataklarla çıkmaya çalıştığına dikkati çeken Carlos, 'Bu yüzden sabırlı olmamız gereken maçlardan biri olacak. Sabırla bekleyeceğiz ve doğru zamanda golü bulup galip geleceğiz' dedi.

- Antrenman

Carlos yönetiminde kulüp tesislerinde gerçekleşen antrenman, top kapma ve pas çalışmasıyla başladı.

İdman, yarı sahada çift kale maçın ardından şut çalışmasıyla sona erdi. Antrenmanda, dünkü Trabzonspor maçında ilk 11'de görev alan futbolculardan bazıları yenileme çalışması yaptı.

İdmana, izinli olan Cicinho, Mehdi Taouil, Aatif Chahechouhe, Kamil Grosicki, Aydın Karabulut, Kadir Bekmezci ve Korcan Çelikay katılmadı.

Kaynak: AA