Esence Dağı'na 'Cumhuriyet' Tırmanışı

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde bir grup, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 3 bin 549 metre yüksekliğindeki Esence Dağı'na tırmandı.


İlçede 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla geleneksel olarak düzenlenen Üzümlü Esence Dağı Cumhuriyet Zirve Tırmanışı'nın bu yıl altıncısı gerçekleştirildi.

Üzümlü Belediyespor ve Üzümlüspor Kulübü sporcularının da aralarında bulunduğu 40 kişiden 7'si yaklaşık 4 saat süren tırmanışın ardından Esence Dağı zirvesine ulaştı. Zirveye ulaşanlar, Türk bayrağı açarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Üzümlüspor Kulübü Başkanı Hasan Keleş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak, "Bu yıl etkinliğimizin bayram tatiline rastlaması sebebiyle tırmanışa istenilen katılım sağlanamadı. Etkinliğimize 40 kişi katıldı, bunlardan 7'si zirve tırmanışını tamamladı" dedi.

Aşırı rüzgar ve zaman zaman etkili olan yağmur nedeniyle çok zorlu bir tırmanış gerçekleştirdiklerini dile getiren Keleş, "Bunca zorluğa rağmen 4 saatin ardından zirveye tırmanıp Cumhuriyetimizin 90| kuruluş yıl dönümünde bayrağımızı Esence Dağı zirvesinde dalgalandırdık" diye konuştu.

Kaynak: AA