Bursaspor - Kayserispor Maçından Notlar

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında oynanan Bursaspor-Kayserispor maçına yeşil-beyazlı taraftarlar yoğun ilgi gösteriyor.

Bursaspor, Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında sahasında Kayserispor'u konuk ediyor. 2 haftadır kalesinde gol görmeyen ve 4 puan toplayan yeşil-beyazlılar, bu karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak, bu sezon kendi sahasında ilk defa 3 puanla tanışmak istiyor. Kayserispor'da bu karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak kötü gidişe dur demek istiyor.

PİNTO YİNE YABANCI KONTENJANINA TAKILDI
Bursaspor'un Şilili golcüsü Sebastian Pinto, teknik direktör Christoph Daum tarafından Kayserispor karşılaşmasının kadrosuna alınmadı. Formsuzluğu sebebiyle 2 haftadır kadroya giremeyen Şilili golcü, bu karşılaşmayı da tribünden takip edecek. Ayrıca Pinto dışında Slovak golcü Sestak'da yabancı kontenjanı sebebiyle kadroda yer almadı.

TARAFTARDAN YOĞUN İLGİ
Öte yandan yeşil-beyazlı taraftarlar karşılaşmaya yoğun ilgi gösteriyor. 25 bin kişilik stadyumu dolduran taraftarlar takımlarına büyük destek veriyor. Karşılaşma öncesi futbolcuları tek tek tribünlere çağıran taraftarlar, yumruk şov yaptırarak, oyunculara destek oldu. Ayrıca yeşil-beyazlı taraftarlar, atkı şov yaptılar.

BOBO VE NOBRE YOK JAJA KADRODA
Kayserispor cephesinde ise, sakatlıkları süren iki golcüsü Bobo ve Nobre Bursaspor karşısında takımlarını yalnız bırakacak. Kayserispor bu sezon Bobo ve Nobre'yi fazlasıyla aradı. Sarı kırmızılar bu futbolcuların oynamadığı karşılaşmalarda gol yollarında büyük sıkıntı çekiyor. Öte yandan sakatlığı geçen tecrübeli futbolcu Jaja ise karşılaşmayı yedek kulübesinden takip edecek. Jaja, ilerleyen dakikalarda hocasından şans bekleyecek.

TATVEREN UNUTULMADI
Karşılaşma öncesi kestane şekerinin bulucusu ve Bursaspor Divan Kurulu Üyesi Atilla Tatveren unutulmadı. Dün kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Tatveren'in anısına karşılaşma öncesi saygı duruşunda bulunuldu.

İLK 11'LER
Bursaspor ve Kayserispor karşılaşmaya şu ilk 11'ler ile çıkacaklar:
Bursaspor: Frey, Basser, Serdar, Civelli, Taiwo, Murat, Şamil, Belluschi, Ferhat, Batalla, Kazım.

Kayserispor: Ertuğrul, Salih Dursun, Marko Simic, Fonseca, Ömer Bayram, Srdan Mijalovic, Abdullah Durak, Sefa Yılmaz, Cleyton, Alper Uludağ, Pablo Mouche.

Kaynak: İHA