Teb Bnp Parıbas Wta Championships İstanbul Turnuvasında, Kuralar Çekildi

Dünya’nın en iyi 8 kadın tenisçisinin mücadele edeceği TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul’un kura çekimi bugün akşam saatlerinde gerçekleşti.


Polat Renaissance Otel’de gerçekleştirilen basın toplantısında WTA Başkanı Stacey Allaster, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı (TTF) Osman Tural ile şampiyonada mücadele edecek tenisçiler katıldı.

TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul turnuvasında teklerde şampiyon ABD’li Serena Wiiliams, Belarus’tan Victoria Azarenka, Polonya’lı Agniezska Radwanska, Çinli Li Na, Çek Petra Kvitova, İtalyan Sara Errani, Sırp Jelena Jankovic ve Alman Angelique Kerber mücadele edecek.

OSMAN TURAL: “REKORLAR KIRDIK”
Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı (TTF) Osman Tural, Dünya'nın değişik 8 ülkesinden gelen sporculara 'hoş geldiniz’ diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bugün, bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz şampiyonanın son senesinin kuralarını çekmek üzere toplandık. Spor doğasında kazanmak olan bir olgu ama sporun en önemli özelliği dostluğu kardeşliği içerisinde barındırması. Bu şampiyonayı son kez düzenliyoruz. Stacey ile yaptığımız görüşmelerde İstanbul’un farklı olacağını ve bu şampiyonaya İstanbul’un katacaklarını konuşmuştuk. Geçmiş olduğumuz yıl bunu gösterdik. Seyirci rekoru, en uzun maç rekoru, maç saati rekoru ile rekorlar kırdık. Bu sene arkadaşlarımızla 100 bin seyirci rekoruna ulaşabilir miyiz diye planlar yapıyoruz. Ama en önemlisi bu organizasyonların ülkemize katmış olduğu olgular. Tenisin daha önemsenir bir hale geldiği konusunda ülkemize sağlamış olduğu katkıların yadsınamaz olduğu kanısındayım. Sponsorlarımız olmadan tenis ya da hiçbir spor dalının olması mümkün değil. WTA’nın 40. Yılı olan yeni yaşını kutluyorum. Özellikle sporun olmazsa olmazı bu hanımefendiler ve bu güzel sporculara İstanbul’a hoş geldiniz diyorum.”

STACEY ALLASTER: “ÇOCUKLARIN TENİSİ SEVMESİNİ İSTEDİK”
WTA Başkanı Stacey Allester, son finali 16.500 kişinin seyrettiğini hatırlatarak, “Gerçekten muhteşem olan, bize ve oyuncularımıza gösterilen ev sahipliği. Kariyerim boyunca oyuncuların taraftarlarına koşup sarıldığını görmedim ama burada yaşandı bu. Sezon sonuna geldik. Çok muhteşem 2 yıl geçirdik İstanbul’da. Binlerce kişiye teşekkür etmek istiyorum. Sayın Başbakan’a, Sayın Suat Kılıç’a, TTF Başkanı Osman Tural’a teşekkür ediyorum. Bu kişiler olmasaydı, bunların yapılması mümkün olamazdı. Sponsorlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. 40. yılımızı kutluyoruz. 3 yıl önce Türkiye’de insanları yüreklendirmek istedik. Çocukların bu sporu sevmesini istedik. Bizler bu sporu Türkiye’de daha fazla insan yaparak bırakacağız” dedi.

Kura çekimi sonrası kırmızı grupta; “Serena Williams, Radwanska, Kvitova, Kerber” yer alırken, beyaz grupta ise “Azarenka, Li Na, Errani ve Jankovic” mücadele edecek.

Kaynak: İHA