Fenerbahçe 3 Puanı Son Dakikada Aldı

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasından Kayseri Erciyesspor sahasında Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup oldu.


Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, istedikleri sonucu alamadıklarını belirterek, "Bakıldığı zaman istatistik anlamda Fenerbahçe ligin üstünde. Onlara karşı saha içinde belli bir tepki vermemiz gerekiyordu. Her devre 15 dakika Fenerbahçe 30 dakika biz oynayacağız demiştim futbolculara. Saha içinde yıllardır birlikte oynamanın avantajı da var. Teknik adam değişti ama Fenerbahçe’de değişen tek şey daha çabuk oynaması. İlk 15 dakika bizim açımıza zor geçti. Bu süreç içinde de gol buldu. İlk devre son pasları daha iyi kullanabilseydik, rakibi az adamla yakalamıştık. İkinci devre topu takımda tutamadık. İstediğimiz gibi olmadı. Rakibe çok fazla pozisyon vermedik. Emenike’nin girmesiyle rakip biraz daha baskılı oynadı. Ama üzücü olan, takımın disiplinli oynaması ve iyi niyetle oynamasına rağmen son saniyelerde bizim yakaladığımız pozisyondan sonra rakibin gol bulmasıdır. Çünkü eğer bu maçı sonuna kadar getiriyorsanız bu kadar çok adamla çıkmamamız gerekiyordu. Biz yemiş olduğumuz golde de 5 kişi atağa çıktık. Bu da bize çok pahalıya mal oldu” dedi.

Kayseri Erciyessporlu futbolcu Azofeifa ise üzücü bir mağlubiyet aldıklarını söyledi.

Kayseri Erciyessporlu bir diğer oyuncu Sinan Kaloğlu ise “Rakibimizi tebrik ediyorum" diyerek, "İlk 15 dakika aslında iyi başlamadık. İlk golü yedikten sonra oyuna ağırlığımızı koyduk. Bütün hafta kanat versiyonlarına çalıştık. Ben ön liberolarına yönelik oynadım. İyi gidiyordu her şey. Kontra atakları becerebilseydik daha farklı olurdu. Üzgünüz. Mücadelemizin karşılığı bir puan olmalıydı” açıklamasında bulundu.

FENERBAHÇE CEPHESİ
Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, ilginç bir karşılaşma olduğuna değinerek, "Maçın başında erken bir gol bulduk. Rakibimiz dersine iyi çalışmış. İstediğimiz oyunu son dakika kadar oyuncularımızın oynaması beni sevindirdi. Türkiye liglerinde farklı farklı oyunlar oynanıyor. Takımlar farklı direnç gösteriyor. Oyun disiplini yüksek rakiplerle oynayacağız. Dolayısıyla biz bunların üstesinden gelebileceğimiz zamanı her zaman uzatmaya çalışacağız. Taraftarlarımızın beklediği Fenerbahçe için biraz zaman alacak. Gün geçtikçe daha iyi olacağız. Birden fazla atabileceğimiz pozisyonlarımız fazla olmadı. Mantısı, Pastırması ve misafir perverliği için Kayseri’ye teşekkür ederiz. Futbol bu gün bizi biraz ısıttı” dedi.

Caner’in oyundan çıkarılması konusunda ise Yanal, “Ben onu 16 yaşından beri tanırım. Ne zaman nasıl tepki vereceğini iyi bilirim. Ben oyuncuların sorumluluğunu almak ve çıkarmakla görevliyim. Caner’in yerine girebilecek oyuncularımız da var. Biz 24 kişiyiz. Bütün oyuncularımı kutluyorum” diye konuştu.

Fenerbahçeli futbolcu Emenike ise istedikleri bir galibiyeti aldıklarını dile getirerek, "İyi top oynayan bir takımla karşılaştık. Bu akşam güçlü kalmayı başardık. Maçı kazanmayı çok istedik ve galibiyeti aldık. Çok kaliteli oyuncularımız var. Hepsi de iyi performans gösteren oyuncular. Hocamız benim nerde oynayacağıma karar verir. Ben de ona göre performansımı artırmaya çalışıyorum. İlk golü attığım için çok çok mutluyum. Taraftarlar da bana destek verdi onlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA